Fakülte sayısı azaltılsın

Fakülte sayısı azaltılsın

Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ,"Kamu ve vakıf üniversiteleriyle birlikte toplamda 100'e yakın hukuk fakültesi var. Mezun olan öğrenciler avukatlığı tercih ediyor. Bu konuya bir çözüm getirilmeli " dedi

Konya Barosu'nun ev sahipliğinde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Hakları Koruma Merkezi Yürütme Kurulu ile birlikte düzenlenen; avukatlık mesleği ile ilgili yaşanan sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi kapsamında "Avukat Hakları Bölge Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya, Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ, TBB Başkan Yardımcısı ve TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Başar Yaltı katıldı. Çalıştaya konuşmacı olarak ise Av. Adil Giray Çelik katıldı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ÖN PLANDA

Avukat Hakları Merkezi' nin amaçlarının hukukun üstünlüğünü ve savunmanın bağımsızlığını göz önünde tutarak, ulusal ve ulusal üstü hukuk çerçevesinde avukat haklarının tanınması, uygulanması, geliştirilmesi ve savunulması amacıyla mesleki, akademik ve uygulamaya yönelik tespitler, araştırmalar ve çalışmalar yapmak ve Baro Yönetim Kuruluna bu yönde yardımcı olmak olduğunu belirten TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Başar Yaltı,"Yürütme Kurulu ilk toplantısından itibaren avukatlara yönelik saldırılara özel önem vermiş ve bu konuda bir yöntem oluşturmaya çalışmıştır.Avukatların uğradığı saldırılar veya karşılaştığı sorunlar hakkında Baro’ya veya AHM ’ye yapılan başvurular Yürütme Kurulu’nun gündemine alınarak başvuru konusu ile ilgili rapor hazırlanarak Baro Yönetim Kurulu’na sunulmaktadır" dedi. Merkezin hizmetlerinden de bahseden Yaltı, şu ifadelere yer verdi: "Merkezimizin, 'Sesli dilekçe yazma' ve 'Güvenlik uygulaması' gibi hukuk alanında çağ atlatacak hizmetleri var. Bu konuda da çalışmalarımız hergün gelişerek devam ediyor."

ADALET YETERİNCE SAĞLANAMIYOR

Avukatlar adaletin tecellisinde ne oranda yer alırsa hukuka ve adalete güvenin o derece artmakta ve adaletin tesisinin de kolaylaşacağını söyleyen Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ, avukatlık mesleğinin hukuk fakültelerinin çok sayıda olduğundan dolayı zor günler yaşadığını söyledi. Aladağ şu ifadelere yer verdi."Ülkemizde avukatlık mesleği zor günler geçiriyor. Ülkemiz genelinde meslektaş sayımız 100 bini aştı. Önümüzdeki 5 yılda aramıza elli bin katılım olacak. Bu durum meslek açısından önemli bir zorluğu işarettir. Kamu ve vakıf üniversiteleriyle birlikte toplamda 100'e yakın hukuk fakültesi vardır. Mezun olan çoğu hukuk öğrencisi avukatlığı tercih ediyor. Bu konuya bir çözüm getirilmeli." Yapılan açılış konuşmalarının ardından Av. Adil Giray Çelik'in sunumlarıyla çalıştay devam etti.

TOLGA PARLAK/HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum