Faiz temelli sistem ortadan kalkmalı

Faiz temelli sistem ortadan kalkmalı

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Uzun, “Biz faizin düşüp herkesin faize bulaşmasını değil, faizli sistemin ortadan kalkmasını istiyoruz” dedi

Saadet Partisi Karatay Teşkilatı aylık olağan divan toplantısı gerçekleştirildi. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi

Muhammed Uzun, Karatay ilçe Başkanı Ali Fenç, İlçe yönetim kurulu üyeleri ile mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. Yoklama ve raporların alınmasının ardından ilçe Başkanı Ali Genç, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Uzun, “Dünyadaki servetin yüzde 45.2’si, nüfusun binde 7’sinde. Her gün 150 bin insan fakirlikten dolayı ölüyor. Bunların 40 bini çocuk. Bu ölen çocukların 30,000’i ilaç bulamadıkları için ölüyor. Futbolda dönen para 500 milyar USD, açlık ve açlıktan ölümlerin kalkması için gereken para 100 milyar USD. Biz faizin düşüp herkesin faize bulaşmasını değil, faizli sistemin ortadan kalkmasını istiyoruz” dedi.

4-2-033.jpg

BORÇ YOKSA BU FAİZ NE?

Hükümetin ‘borcumuz yok’ açıklamalarına değinen Uzun, şöyle konuştu: “Borç yoksa ödenen neyin faizi? Madem Türkiye’nin hiç borcu yoktu, niçin 2015 yılı bütçesinden 53 milyar TL faiz ödemesi yapıldı? Ya da madem Türkiye’nin hiç borcu yok, o halde bu senenin, 2016 yılının bütçesine 56 milyar, 2017 yılının bütçesine de 57.5 milyar TL faiz ödemesi niçin koyuldu? İlk 9 ay 41.7 milyar TL ödendi. Türkiye’nin zenginleştiğini ve 2002’de kişi başına düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) 3 bin 500 USD olduğunu, 2013’te bunun 10 bin 500 USD’nin üzerine çıkarıldığını söyleyen AK Parti iktidarı kendileri iktidara geldiği 2002’de kişi başına düşen borç miktarının 3 bin 510 USD olduğunu ve bu borcun 2015’te 7 bin 200 USD yükseldiğinden hiç bahsetmemektedir. Türkiye’nin toplam dış borcu 2016 yılının ilk 2. çeyreği sonunda 421.4 milyar dolar olmuştur. Türkiye’nin Kamu Borç Stoku yıldan yıla artmaktadır. Bu artış hem Kamu Brüt İç Borç Stoku’nda hem de Kamu Brüt Dış Borç Stoku’nda dolayısı ile Kamu Brüt Toplam Borç Stoku’nda meydana gelmektedir. Özetle, Toplam TL iç borcumuz 3,5 kat, toplam USD dış borcumuz 3 kat, toplam USD borcumuz 2,5 kat artmış durumda.”

4-1-024.jpg

BORCA ESİR EDİLİYORUZ

Haim Nahum doktrinden bahseden Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Haim Nahum doktrini şu ana fikir kümelerinden oluşmaktadır. Türkleri savaşla yıkamazsınız. Türkleri yıkmak için; Türk Milleti’ni aç bırakacaksınız. Yani ekonomik üretkenlikten el çektirerek kendisine özgüveni olmayan bir topluluk yapacaksınız. Türk Milleti’ni işsiz bırakacaksınız. Yani üretkenlik melekelerini yok edeceksiniz. Gerekirse onlara bir tarım toplumu olmayı bile çok göreceksiniz. Onların ahırlarla, sığırlarla ve hayvanlarla meşgalesine bile yani hayvancılık yapmalarına bile meşakkatler getireceksiniz. Türk Milleti’ni borca esir edeceksiniz. Türk Devleti’ni borçlandırmak yetmez. Fert fert bu milleti borçlandıracaksınız. Türk Milleti’ni dininden yani gerçek İslam’dan uzaklaştıracaksınız. İşte bu dört şartı yerine getirmeden Türk Milleti’ni tarih sahnesinden silmek için savaşmayınız. Eğer bu şartlar tekâmül etmeden savaşırsanız, kazanamaz yenilirsiniz.

FAİZLERLE BÜYÜK YATIRIM YAPILIRDI

14 yıllık AK Parti iktidarında bütçeden faiz ödemeleri için harcanan paranın 700 milyar TL’den fazla olduğunu söyleyen Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu para faize ödendi. Faize ödenen yıllık 50 milyar TL ile 100 bin TL’ye mal olan apartman dairelerinden her yıl 500 bin adet daire, ‘Asrın projesi’ olarak adlandırılan ve 440 tane tren dahil her şeyi ile 5.5 milyar TL’ye mal olan Marmaray projesi gibi 9 tane proje, bir otomobil fabrikasının maliyeti 2-3 milyar, ortalama 2.5 milyar dolar (yaklaşık 7 milyar TL)’dir. Bu demektir ki bütçeden yapılan 50 milyar TL’lik bir yıllık faiz harcaması ile 7 adet yerli otomobil fabrikası kurulabilirdi.

TÜİK verilerine göre 1 kişiye iş yeri hazırlayabilmek için gerekli olan yatırım miktarı, yıllar ve sektörler itibariyle değişmekle beraber 2001 ile 2014 yılları ortalaması yaklaşık 250.000 TL’dir. Buna göre bir hesaplama yapılırsa bir yılda bütçeden faize verilen 50 milyar TL ile yılda 200.000 işsiz insanımıza iş imkanı oluşturulabilirdi. 305 milyon USD’ye özelleştirilen Etibank, Oymapınar Barajı’ndan 55 tane yapılabilirdi.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

4-4-024.jpg

4-3-029.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum