Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Faiz

Faiz

Faiz gündemde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Katılım Bankası Açılış Töreni’nde şöyle dedi: “Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Eğer biz sıçrayacaksak, mesafe alacaksak özellikle acımasız olan bu sistemden ziyade gerçek manada, hakikaten bu katılım sektörüyle bir büyümenin içinde olmamız şart. Bunu yapmadan bir yere varmak mümkün değil.”

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  Batı’da faiz oranlarının 0,25. 0,50. 1,00. 2,00. biz de ise çift haneli 15-16-17. olduğunu söyledi.  Bu durumda elbette Türkiye'nin girişimcisi yatırım yapamaz, istihdam sağlayamaz, üretim yapamaz, rekabete açılamaz.

Sayın Cumhurbaşkanı, ne zaman faiz oranlarının yüksekliğini gündeme getirse Hürriyet yazarı Taha Akyol başta olmak üzere belli çevreler karşı çıkmaktadır.

Akyol özetle şöyle diyor: “Osmanlı’da faiz vardı, hem de şeyhülislam fetvasıyla... Ebussuud Efendi ‘Kamu Yararı’nı gerekçe göstererek para vakıflarının yüzde 12’ye kadar faizle para vermesini uygun bulan fetvasını verdi. Dahası Osmanlı’daki faiz oranları kapitalist Avrupa’dan iki kat, bazen üç kat daha yüksekti.”

Faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir etmektedir. Bu sebeple kapitalist dünya, insanın el emeğini, alın terini, göz nurunu, aklını, fiziki gücünü maddi ve manevi kuvvetini sömürmektedir.

Kapitalist sistem, dünya gelirinin % 95’ini nüfusun %’de 5’nin; % 5’ni ise nüfusun % 95’inin paylaşması üzerine bina edilmiş bir sistemdir. Bu sebeple bu sistem adil değil ve acımasızdır.

Kapitalist sistemin ağızlarına sürdüğü balın sarhoşluğuna kapılanlar, kapitalist sistemin krallarından daha kralcı geçinmektedirler. Mesela Taha Akyol, Osmanlı’da da faiz vardı ve yüksekti diyerek savunmaktadır. Falanın bu konudaki kitabını da tavsiye etmektedir.

Kapitalist Avrupa, Uzak Doğu’yu sömürerek maliyesini düzeltti, O günden beri bizim maliyemiz bozuktur. Kapitalist Avrupa, günümüzde de dünyayı sömürmektedir. ABD’nin ve diğer Batı ülkelerinin Suriye’de olmasının sebebi budur.

ABD, Japonya gibi ülkelere borçlarını ödeyebilmek için Suriye’yi, Ak Deniz’i ve yeni inşa edilen İpek Yolu’nu ele geçirmesi gerektiğine inanmaktadır. İşte kapitalizmin kafa yapısı budur. Kan, gözyaşı ve acı vererek ayakta durmaktır. Batı’da faiz oranlarının düşük olmasının sebebi budur.

Bizim inancımız tarihimiz ve istidadımız buna müsait değildir. Sayın Cumhurbaşkanı işte bu sebeple çırpınmaktadır. Vakıf Katılım Bankası ile bu durumdan kurtulmak istemektedir.

Çare aramak lazım; Batı dünyayı sömürerek, faiz oranlarını düşük tutmaktadır. Biz de aynı yola başvuramayacağımıza göre Vakıf Katılım Bankası kurarak bunun üstesinden gelmemiz gerekir.

Osmanlı bunun hakkından gelemedi sen nasıl geleceksin demek doğru değildir.  Şeyhülislam fetvalarıyla da bunun üstesinden gelinmez demek doğru değildir.

Faiz, Müslümanlar arasında haramdır. Bir Müslüman ülke, gayrimüslim bir ülkeden kredi alıyorsa veya gayrimüslim bir ülkeye kredi veriyorsa veya bir zimmîden (gayrimüslim vatandaştan) alıyorsa elbette aldığı kredinin faizini verecektir.

Biz Katılım Bankası marifetiyle faizleri düşürmeyi başarırsak, kapitalist dünyanın insanlığı sömürmesini engellemiş oluruz. O zaman kapitalizm gümbür gümbür yıkılır ve bizim maliyemiz düzelir, Batı’nın ise bozulur. Bu iki dünyanın maliyesinin ters orantılı olduğunu unutmayalım. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR