Facebook Sayesinde Ürünlerinizi Milyonlara Tanıtma Fırsatı Elde Edin

Facebook Sayesinde Ürünlerinizi Milyonlara Tanıtma Fırsatı Elde Edin

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan Facebook'un on milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

            Dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan Facebook'un on milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Böylece yayınladığınız herhangi bir içeriğin çok büyük kitlelere ulaşabilmesini sağlamış oluyorsunuz. Hal böyle olunca markalar ve birçok firma da reklamlarını facebook üzerinde yayınlamayı tercih ediyor. Aslında reklam yayınlamanız için tanınmış bir markanız olmasını, bir firma sahibi olmanız da gerekmiyor. Bireysel olarak da reklam verebiliyorsunuz. Detaylar ise yazımızda.

 Facebook'ta nasıl reklam oluşturulur?

            Her konuda olduğu gibi bu konuda da kullanıcılarına epey kolaylık sağlayan Facebook reklam vermeniz için sizi reklamlar sayfasına yönlendiriyor. Reklam oluşturma sayfası üzerinde reklam verme amacınızı belirtmeniz gerekiyor. Amacınız ürün tanıtımı yapmak, kampanya duyurusunda bulunmak, sayfanızı tanıtmak, satış yapmak ve daha fazlası olabilir. Sizin amacınızı en uygun ifade eden seçeneği seçtikten sonra Facebook sizi çeşitli adımlara yönlendirecek.

            Bu adımlarda reklamını yapmak istediğinizin sayfanızın, sitenizin ya da firma adresinizin linkini, bilgilerini girmeniz gerekebilir. Bu kısımları tamamladıktan sonra ise reklamınızın ulaşmasını hedeflediğiniz kişi sayısı, bu iş için ayırdığınız bütçe ve kullanacağınız görselleri belirtmeniz gerekiyor. işlemini kolaylıkla tamamlayabilir, dilerseniz reklamınızı internet siteniz ya da sayfanızla entegrasyonunu sağlayarak eski gönderilerinizin reklamınızda kullanılmasını da sağlayabilirsiniz.

 Facebook reklamları ne kadar etkili?

            Kişiler Timeline'da gezinirken kullanım alışkanlıklarına ve kendi seçecekleri ilgi alanlarına göre reklamlar sayfanın sağ kısmında küçük boyda gösterilir. Böylece kullanıcıların vakti alınmadan ve onları rahatsız etmeden reklamlar kullanıcılara sunulur. Akıllı filtreleme özelliği sayesinde çok geniş bir kitleye ulaşan reklamlar sayesinde firmanız ve siz çok büyük karlar elde edebilirsiniz.

            Ayrıca kişinin arkadaş listesindeki kişilerin beğendiği reklamlar da o kişinin arkadaş listesindeki kullanıcıların Timeline'larında gösterilerek daha geniş bir kesime yayılır. Bu durum ise kullanıcılara daha fazla güven vermekte ve reklamlara daha çok özen göstermelerine sebep olmaktadır.

            Siz de firmanızın ya da sayfanızın reklamını yapmak için Facebook üzerinden kolayca reklam verebilir, kısa sürede az bütçeyle milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz. Nasıl yapacağınız konusunda destek almak isterseniz de Facebook'un bu konuya özel olarak hazırladığı rehberden faydalanabilirsiniz.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum