Facebook kapanacak mı?

Facebook kapanacak mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook kapanacak mı? Analistler kullanıcılarının yavaş yavaş terk etmeye başladığı Facebook'un bir başka sosyal medya ağı Myspace'in kaderini paylaşabileceğini ifade ediyor.

Facebook kapanacak mı? Dünyanın en büyük sosyal medya alanı olan Facebook açıldığı günden bu yana hep aynı söylentilere maruz kalır. Ancak bu sefer durum biraz daha ciddi görünüyor. Facebook'un giderek çeşitlenen ve sayıları artan rakiplerine kullanıcı kaptırdığı ve aylık kullanıcı sayısının giderek düştüğünü söyleyen analistlere göre Facebook bir zamanların fenomeni Myspace gibi bir sonla karşı karşıya kalabilir.

Yeni ve farklı sosyal medya platformları arayan internet ve mobil kullanıcıları, Facebook’a olan bağlılıklarını sona erdiriyor.

Analiz firması SocialBakers’ın verilerine göre, Facebook’un ABD’deki kullanıcı sayısı geçtiğimiz ay yüzde 4 azaldı ve 6 milyon kişi sosyal ağı terk etti. İngiltere’de bu oran yüzde 4.5 olurken, 1.4 milyon kullanıcı Facebook hesaplarını kapattı. Her iki ülkede geride kalan 6 ay içinde kaybedilen aylık üye sayısı ise 9 milyon oldu.

‘İNSANLAR SIKILDI’

Guardian sitesinin haberine göre, ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Kanada, İspanya, Fransa, Almanya ve Japonya’da da kullanıcı sayıları gözle görülür bir şekilde azalmaya başladı. Guardian’a konuşan Londra merkezli Enders Analysis şirketinde medya uzmanı olan Ian Maude, “Sorun şu ki, ABD ve İngiltere’de Facebook’a üye olmak isteyen insanlar bunu çoktan yaptı... İnsanlar artık sıkıldı ve yeni şeyler denemek istiyorlar. Facebook’un Myspace’e dönüşme olasılığı biraz düşük gibi ama bu ihtimal imkansız değil” dedi.

Facebook’un Nisan 2012’de satın aldığı ve o dönemde 30 milyon civarında kullanıcısı bulunan Instagram, bugün 100 milyon üyenin üzerine çıkarken, özellikle genç kullanıcılar eski bir Facebook çalışanı olan Dave Morin’in kurduğu akıllı telefon tabanlı sosyal medya ağı Path’e akın ediyor. Her hafta 1 milyon yeni kullanıcı kazanan Path, sadece Venezuela’da iki günde 500 bin kişi tarafından indirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.