Fabrika Atıklarının Denetimsizliği Bu Sefer Balıkların Ölümüne Sebep Oldu

Fabrika Atıklarının Denetimsizliği Bu Sefer Balıkların Ölümüne Sebep Oldu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın atıkları, Büyük Menderes Nehri’nin beslediği Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Işıklı Gölü'nde toplu balık ölümlerine sebep oldu. Gökgöl Mahallesi'ndeki Özpekler...

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın atıkları, Büyük Menderes Nehri’nin beslediği Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Işıklı Gölü'nde toplu balık ölümlerine sebep oldu. Gökgöl Mahallesi'ndeki Özpekler Balıkçılık'a çiftlikte 600 bine yakın balık telef oldu. Zararın 1,5 milyon lira olduğu belirtildi.

Özpek Balıkçılık Yönetim Kurulu üyesi Osman Özpek, çiftliklerdeki balıkların ölümünün fabrikalarda kullanılan kimyasal atıklardan meydana geldiğini söyledi. Özpek, "Gece personelimiz balıkların öldüğünü söyledi. Baktık, bir yıl öncesi yaşadığımız felaketin aynısıyla karşı karşıyayız. Geçen yıl Dinar bölgesinden gelen atıklarla ilgili problemimiz olmuştu. Yine aynı olduğunu tahmin ediyoruz. Bununla ilgili Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü Çevre İl Müdürlüğü yetkileri geldiler. Tahliller için balık numuneleri aldılar. Bu şekilde süreç başladı." dedi.

100 adet balık kafesinin 50’sinde balık ölümlerinin olduğunu belirten Özpek, "Yaklaşık 600 bin civarında balık telef oldu. Maddi karşılığı yaklaşık bir buçuk milyon liradır. 900 ton üretimimiz var. Bu ürettiğimiz balıkları tamamen ihracata gönderiyoruz. İhracatımız bu dönemde aksayacaktır. Taahhütlerimizi yerine getiremeyeceğiz. Sıkıntılı bir süreç başlayacak bizim için." diye konuştu.

Geçen yıl meydana gelen balık ölümlerini mahkemeye taşıdıklarını vurgulayan Özpek, "Dava süreci devam ediyor. Herhangi sonuçlanan bir şey yok. Adalet geç tecelli ediyor. Fabrikalarda kullanılan kimyasal atıklar. Onlardan kaynaklanıyor. Başka nedeni yok." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.