Fabia "Combi" de geliyor

Fabia "Combi" de geliyor

Küçük (B) StationWagon sınıfına yeni bir oyuncu geliyor. Clio GrandTour'a rakip olacak Skoda Fabia Combi mayısta showroomlara inecek.

atırımlarının yanı sıra model atağıyla da büyümeye devam eden Çek üretici Skoda, 2015’e de hızlı başladı. Geçen yılın sonlarına doğru yeni Fabia Hatchback’i tanıtan Skoda’nın, 2015’teki ilk yeniliği ise üçüncü nesil Fabia Combi oldu. Şık ve etkileyici tasarımı, geniş bagaj hacmiyle sınıfına bir kez daha yeni standartlar getirmeyi hedefleyen Fabia Combi, üstün konfor ve güvenlik donanımlarının yanı sıra düşük tüketimli motor seçenekleriyle de iddiasını artıracak. Yeni nesil Fabia Combi, mayıs ayından itibaren Türkiye ’de de satışa sunulacak.
2000 yılından bu yana tüm dünyada 1.1 milyon adetten fazla satışa ulaşarak başarısını kanıtlayan Skoda Fabia Combi, üçüncü nesliyle bunu bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Geniş hacim ve fonksiyonelliği, mükemmel bir tasarımın yanı sıra teknolojik donanımlarla da bir arada sunan yeni nesil Fabia Combi, Skoda markasının en iyi değerlerini üzerinde barındıracak şekilde geliştirildi.

Geniş bagaj hacmi

Dış boyutlarında oldukça kompakt olan yeni Fabia Combi, bununla birlikte iç mekan ölçüleriyle sınıfına yeni standartlar getirecek kadar geniş bir otomobil.Yolculara ayrılan bölüm 21 mm genişlerken, uzunluğu da 8 mm artırıldı. Bagajdaki 530 litrelik yükleme hacmi ise, arka koltukların yatırılmasıyla 1.395 litreye çıkarılabiliyor. 25 litre artırılan bu değerler, sınıfının en geniş bagaj hacmi anlamına geliyor. Bununla birlikte Fabia Combi, artık daha esnek bir iç mekan yapısına sahip. Önce koltuk minderleri ardından da sırtlıkların katlandığı arka koltuklar, böylelikle 1.55 metreye kadar uzunluktaki eşyaların rahatça yüklenmesine olanak tanıyor. 960 milimetrelik genişlik ise, eskisinden 2 mm daha fazla. Geniş bagaj kapağının yanı sıra yükleme eşiğinin önceki modele göre 26 mm daha fazla alçaltılması, eşyaların rahatça bagaja konulabilmesini sağlıyor.


Daha çekici bir tasarım

Dış tasarım, otomobilin inanılmaz derecede fonksiyonel olan yapısına mükemmel katkı sağlıyor. Hatchback kardeşi gibi Skoda’nın VisionC konseptinden alınan tasarım unsurları sayesinde, sportif ve dinamik hatlara sahip olan yeni Fabia Combi, bu anlamda da fark yaratıyor. Bununla beraber HB kardeşinden farklılaşan panoramik cam tavan özelliği 2,0 m2’ye var yüzeyiyle aracın tavanın büyük bir bölümünü kaplıyor. Cam tavanın üzerine yerleştirilen gümüş tavan rayları bu şıklığı bir adım öteye taşıyor.Yeni Fabia Combi, eskisine göre 10 mm uzun, 90 mm geniş ve 31 mm daha alçak tasarlandı. Keskin hatlı ve geniş farları, markanın karakteristik özelliği haline gelen radyatör ızgarası ve motor kaputunun uç kısmında yer alan geniş logosuyla ön plana çıkıyor. Radyatör ızgarası ve farlar, gerek motor kaputu gerekse de ön çamurlukların üzerindeki hatlarla bütünlük oluşturacak şekilde tasarlandı. Arkada ise yatay çizgilerin hakimiyeti göze çarpıyor. Tasarımcılar, diğer tüm yeni Skoda modellerinde olduğu gibi stop lambalarında markanın karakteristiği haline gelen “C” şeklindeki formu da unutmadılar.

Kesintisiz iletişim

Skoda Fabia Combi, bu sınıfta devrim olarak nitelenebilecek ve kesintisiz iletişim sağlayacak yeni bir eğlence sistemiyle sunuluyor. Tüketiciler, aralarında Amundsen radyo navigasyon sisteminin de bulunduğu dört farklı eğlence ve bilgi sisteminden birini seçebilecek. “MirrorLink” teknolojisi sayesinde yeni Fabia Combi, akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve sürücülerin telefonlarındaki bazı uygulamaları ekranda görmesi ve kullanmasına da olanak sağlıyor. Bolero ve Amundsen eğlence sistemlerinde bulunan bu özellik, yakın zamanda Apple cihazları (Apple CarPlay ile) ve Android akıllı telefonları (Android Auto sayesinde) da bu imkandan yararlanabilecek.

Güvenliği ön plana almış

Yeni Fabia Combi, yenilikçi ve daha önce üst sınıf modellerde rastlanan güvenlik donanımlarıyla da ön planda. Araçta isteğe bağlı olarak alınabilen “Şehir İçi Acil Fren Fonksiyonu” ile entegre olarak çalışan radar sensörlü “Ön İzleme Yardımcısı”, Çarpışma Önleyici Fren Sistemi, yorgunluk ve konsantrasyon durumunu izleyen, gerektiğinde uyaran “Sürücü Aktivite Yardımcısı” gibi donanımlara yer verildi. Ayrıca “Hız Sınırlayıcı”, “Yokuş Kalkış Desteği”, “Elektronik Lastik Basınç İzleme” sistemi gibi donanımlar da standart sunulacak. Ayrıca virajlarda yol tutuşun artırılması için gerektiğinde devreye giren “XDS+” elektronik diferansiyel ayarlayıcısına da sahip. Sürüş özelliklerinin yanı sıra KESSY (Anahtarsız Giriş-Çıkış ve Çalıştırma Sistemi) ilk kez Fabia’da sunulacak. Aynı zamanda ön ve arka park sensörleri, yağmur-far sensörleri de Skoda Fabia’nın yenilikleri arasında yer alıyor.

17 pratik ve kullanışlı özellik

Skoda Fabia Combi‘de 17 farklı ve “tek kelimeyle akıllıca” pratik unsur da sunuluyor. Depo kapağı içinde bulunan “buz kazıyıcı”, orta konsolda yer alan cep telefonu ve iPod tutucu bölme, fosforlu acil durum yeleği için özel saklama bölümü, kapı içinde çöp bölmesi, ön koltukların önünde küçük eşya koyma yerleri gibi pek çok unsur otomobilin standartları arasında. Yeni Skoda Fabia Combi, ayrıca kullanıcıların renk ve donanım seçenekleriyle kendilerini özel hissedecekleri otomobiller yaratmasına da olanak tanıyor. Örneğin kullanıcılar iç döşeme ve jant renklerini istediği gibi belirleyebiliyor. Bu anlamda araç, geniş renk ve kombinasyon alternatiflerine sahip.

Daha çevreci motor seçenekleri

Önceki modele göre yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlanan yeni Fabia Combi, daha fazla çevre dostu bir otomobil haline getirildi. Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak Fabia Combi Grenline versiyonunda yakıt tüketimi 100 km’de sadece 3.1 litre düzeyinde. Tüm bunlar, gerek aracın aerodinamik unsurlarındaki geliştirme gerekse de ağırlığın 60 kg kadar düşürülmesiyle başarıldı. Güçleri 75-110 beygir arasında değişen üç benzinli ve üç dizel motor seçeneğinin bulunduğu Fabia Combi’de, Start-Stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemleri de bulunuyor.

“2015 yılı  yoğun geçecek“

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, yeni Fabia Combi’nin, kompakt station wagon otomobillerin tanımını değişterecek özelliklere sahip olduğunun altını çizerek, mayıs ayından itibaren Skoda showroomlarında satışına başlanacağını söyledi. Yeni Fabia Combi’nin de, Fabia Hatchback gibi markanın Türkiye’deki iddiasını artıracak modellerden biri olduğunu vurgulayan Senyücel, “Yeni nesil Fabia ile B sınıfına yeniden ve güçlü bir dönüş yapacağız. Yeni Fabia ailesiyle birlikte 2015’teki hedeflerimizi bu yıldan daha yukarıya çektik“ dedi. Model sayılarının giderek arttığını ve bu sayede daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etme şansına sahip olacaklarına da değinen Senyücel, “Geçen yıl yeni model lansmanlarıyla yoğun bir gündemimiz vardı. Bu yıl da bizim açımızdan çok hareketli geçecek. Yeni sunacağımız Fabia HB ve Fabia Combi modelleriyle ürün yelpazemizdeki eksiklerimizi tamamlayacağız“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.