Ezidiler Kuzey Irak Yolunda

Ezidiler Kuzey Irak Yolunda

IŞİD'in Kuzey Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesine yaptığı saldırılar sonucu evlerini terk edip Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Kuzey Irak'a geri döndü. Türkiye’den giden Ezidiler, Zaho ve Duhok şehirlerinde kurulan kamplara yerleşirken,...

IŞİD'in Kuzey Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesine yaptığı saldırılar sonucu evlerini terk edip Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Kuzey Irak'a geri döndü. Türkiye’den giden Ezidiler, Zaho ve Duhok şehirlerinde kurulan kamplara yerleşirken, burada kalan Ezidiler de gitmek istiyor.

Kış aylarının gelmesi ve Kuzey Irak’ın Zaho ve Duhok kentinde büyük kamplar kurulması üzerine Türkiye'ye sığınan Ezidilere yol göründü. Burada havaların soğumasıyla beraber zor şartlarda hayatlarını sürdüren Ezidiler, Kuzey Irak’a dönüş yaptı. Silopi ilçesi Kizir mevkiinde Ezidiler için kurulan kampta kalan Ezidilerin çoğu Irak’a döndü. Silopi’den Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a dönüş yapan Ezidiler, Zaho ve Duhok’ta kurulan kamplara yerleşiyor. Zaho ve Duhok’daki ‘Bersive’ ve ‘Şarya’ adındaki 2 kampta Türkmen ve Ezidiler kalıyor. Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak’a yerleşen Ezidilerden şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 500 Ezidi'nin Kuzey Irak’a gittiği öğrenildi.

SİLOPİ KAMPINDA KALAN 5 AİLE DE GİTMEK İSTİYOR

Silopi ilçesi Kizir mevkiinde belediye tarafından kurulan Ezidi kampında bulunan Ezidilerin büyük çoğu gitmişken, kampta sadece 5 aile kalmış. Kampta kalan 5 aile mensupları da zor şartlarda hayat mücadelesi verdiklerini söylüyor. Kış aylarından dolayı zor zamanlar geçirdiklerini gözyaşları arasında ifade eden Ezidiler, artık kaldıkları kampta yaşam koşullarının zor olmasından dolayı gitmek istediklerini belirtiyor. Mardin’in Midyat ilçesinde kurulan kampta akrabalarının olduğunu vurgulayan Ezidiler, kendilerinin de Midyat’taki kampa gitmek istediklerini aktarıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.