Ezan-ı Şerif  için yarıştılar

Ezan-ı Şerif için yarıştılar

Bu yıl 12.si düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasının finali Konya'da gerçekleşti. Kapu Camii'nde düzenlenen final programında, İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı Hakimefendi Camii Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş birinci oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından din görevlilerinin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla çeşitli yarışmalar düzenleniyor. 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda da, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında, “Ezanı Güzel Okuma” yarışması düzenlendi. Bu sene 12.si düzenlenen yarışmanın finali ise Konya'da yapıldı. Kapu Camii'nde gerçekleşen final programına Vali Muammer Erol, İl Müftüsü Ali Akpınar, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmaya katılanlar, sahne duruşu, diksiyon, güzel ses ve makam uygulama kriterlerine göre değerlendirildi.

ezani-guzel-okuma-029.jpg

EZAN OKUMAK HERKESİN GÖREVİDİR

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Akpınar, “Türkiye'nin 10 farklı bölgesinden Konya'ya gelen finalistlere hoşgeldiniz diyorum. Ezan, Müslümanların göstergesidir. Ezanın olduğu yerde Müslümanların yaşadığını görürüz. Dünyada ezanın okunmadığı bir toprak parçası yoktur. Biz ezana ayrı bir sevdalıyız. Bizim hayatımız ezana göre programlanmalıdır. Geçen yıla kadar Konya'da ezan merkezi sisteme göre okunuyordu. Allah'a şükür geçen yıldan itibaren 3 binden fazla  camimizde ezan okunuyor. Ezanı özleyen yetkili ağızlarımız, hocalarımız, geleceğimiz olan çocuklarımız ezan okuyor. İnşallah biz ezan okumanın kalitesini yükseltmek için böyle etkinleri yapmaya devam edeceğiz. Ezanlarımız susmayacak ve dinmeyecektir. Ezan okuma sadece müezzin ve imamların görevleri değildir. Ezan okumak müminler olarak herkesin görevidir. Ezanla yaşamak hepimizin görevidir. Yarışmamız hayırlara vesile olsun” dedi.

EZAN SADECE İBADET ÇAĞRISI DEĞİLDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Abdurrahman Han ise ezanın İslam'ın sembollerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ezan sadece ibadet çağrısı değildir. Bir kültüre bir medeniyete çağrıdır. Çünkü bizim medeniyetimiz ve İslam medeniyeti bir zerafet medeniyetidir. Bir estetik medeniyetidir. Bizim sanatımızda hep ezan var olmuştur. 81 ilimizde 957 ilçemizde ezanı en güzel bir şekilde okunması için gayret ortaya koyuyoruz. Bizi bir araya getiren bir çalışmada bunlardan birisi. Din görevlileri arasındaki birliği ve beraberliği yine bu yarışmalarla sağlamlaştırma ve aynı zamanda ezanı en güzel okuma gayreti içerisindeyiz.”

ezani-guzel-okuma---birinci.jpg

BU SENE BİRİNCİ İZMİR'DEN

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'nin 10 farklı bölgesinden gelen din görevlileri sırayla  performanslarını ortaya koydular. Jürinin değerlendirmesinin ardından bu yıl İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı Hakimefendi Camii Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş birinci oldu. Samsun'un Çarşamba ilçesi Hamza Aslan Kur'an Kursu Öğreticisi Mustafa Çolakoğlu ikinci olurken, Bartın'ın Ulus ilçesi Ulukaya Köyü Camii Sözleşmeli İmam Hatibi Muhammed Fatih Özyurt da üçüncü sırada yer aldı. Dereceye girenlere ödülleri takdim edilerek program sona erdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.