Muzaffer Dereli

Muzaffer Dereli

Ey Oğul!

Ey Oğul!

Ey oğul!
Hikmet ehli kimselere karşı gönül kapını daima açık tut! Sakın onlara karşı büyüklenmeye kalkışma! O zaman zarara uğrarsın!
Ey oğul!
Sakın ilmin seni aldatmasın! Bilesin ki ilim hikmet kapılarını açmadıkça sana fayda sağlamaz.
Ey oğul!
İlmini edeple süsle! Çünkü edep olmadan ilim hem çıplak kalır hem de ziynetsiz olur.
Ey oğul!
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurur:
 “Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayır verilmiş demektir. Ancak akıl sahipleri düşünüp ibret alırlar.” (2 Bakara 269)
Ey Oğul!
Bilesin ki hikmet ancak sünnetlere yapışmakla elde edilir. O halde Allah’ın insanlığa yegâne örnek olarak gönderdiği Peygamber (s.a.v.) Efendimizin sünnetini hayata geçirmek için gayret et. O zaman sözün ve özün güzelleşecek, mü’minler senden gerçek faydayı elde edecektir.
Ey oğul!
İlmini tatbik etmedikçe ancak onun hamalı olursun. Eğer onu uygularsan o sana vasıta olur, seni gideceğin o sonsuz mekânın güzelliklerine ulaştırır.
Ey oğul!
Bilirsin ki “alimler peygamberlerin varisleridir.” (Ebu Davud İlim 1) Ancak alim oldur ki peygamberine tabi olur. Sen Peygamberimiz Efendimizin (s.a.v.) sünnetlerine uy ki O’nun varisi olasın!
Ey oğul!
“Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (39 Zümer 9) gerçeğini düşünsene! Evet, Allah’ı bilenler O’na kul olurlar. O’nun rızasından gayri şeylere tenezzül etmezler. O halde sen de bu gerçeklere riayet et olur mu?
Ey oğul!
İlminde de cömert ol! Onu toprağa gömme! Talebeler yetiştir, eserler kaleme al ki hem dünyan hem de ahiretin mamur olsun. Hadimi (r.al) Hazretlerinin şu sözünü unutmayasın:
“Kâmil odur ki, koya her yerde bir eser,
Eseri olmayanın yerinde yeller eser.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Dereli Arşivi
SON YAZILAR