Evvsizler için çağrı

Evvsizler için çağrı

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evsizler kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Evsizlerin birçoğu hastane önlerinde, otogar ve inşaat alanları gibi yerlerde yaşam mücadelesi veriyor

Havaların soğumaya başladığı bugünlerde otogarlerde, hastane önlerinde ve inşaatlarda geceleyen evsizler kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Konya'da 18-60 yaş arası evsizler için bir sığınma evinin bulunmaması özellikle kış aylarında büyük sorunlara neden oluyor. Şehir otogarında, sokaklarda, köşe başlarında, köprü altlarında yatan insanlar sıkça rastladığımız ve gittikçe alışıp duyarsızlaştığımız bir manzara oluyor. Sokakta yaşayan ve hayatını tamamen otogarlarda, hastanelerde kuran bu insanlar yetkililerden yardım bekliyor. Özellikle şehir otogarında yaşamak zorunda kalan evsiz insanlar kış aylarınınyaşamlarının daha da güçleştiğini belirterek, yetkililerin kendilerine destek olmasını istedi.

KALICI BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

Evsizler için Konya’da kalıcı bir çalışma yapılmadığını belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, “Geçtiğimiz yıllarda gösterilen tepkiler karşısında geçici önlemler alınmıştı fakat bu yıl bir faaliyet göremiyoruz. Evsizler için geçici çözümlerden ziyade kalıcı çözümler aranmalı” dedi. Konya’da evsizlerin barınması için kalıcı çözüm olarak bir sığınma evinin yapılması gerektiğini belirten Bulan, “Bu sadece Belediyenin değil, Konya’da faaliyet gösterin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak ayıbıdır. Sadece Konya'da değil Türkiye'nin birçok bölgesinde çok sayıda evsiz insanımız var. Bunlar kendilerine uzanacak bir el bekliyor. Şefkat-Der olarak bu konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen hala somut bir adım atılmadı” diye konuştu.

3-2_880x440-001.jpg

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Konya'da kendilerini verilen sözlere rağmen hala bir sığınma evinin açılmadığının altını çizen Bulan, yapılan onca yatırımın içinde evsizler için bir sığınma evi yapılmamasından dolayı üzüldüklerini ifade etti. Evsizlerin otogar, hastane ve inşaatlar gibi yerlerde kalmaya mecbur olduğuna dikkat çeken Bulan, sözlerini şu şekild sürdürdü: "İstanbul’da 3 evsiz barınma merkezimiz var. Zaman zaman maddi sorunlar yaşıyoruz. Hayırsever insanlarımızın desteğiyle ayakta duruşoruz. Konya’da da bir barınma merkezinin açılması için çalışma yapıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tahir Akyürek, 11 yıl önce makamında sığınma evi sözü verdi fakat henüz açılmadı. Umudum yeni Başkan Uğur İbrahim Altay'ın böyle bir evi hizmete açması. Evsizler için sadece kısa süreli önlemler alınıyor. Geçtiğimiz yıl otellere aldılar ama bu sene bir çalışma yok. Valiliği, kaymakamlıkları, belediyeleri göreve çağırıyorum. Sokakta yaşayan vatandaşlarımızın sesinin duyulması için donarak ölmelerini beklemeyin” dedi.

300 KİŞİLİK SIĞINMA EVİNE İHTİYAÇ VAR

Sokakta yaşam mücadelesi verenlerin sadece kışın değil yazın da sıkıntılar çektiğinin altını çizen Bulan, şunları söyledi: “Sokakta yaşayanlar sadece kardan etkilenmiyor. Kış aylarındaki hastalıktan yaz aylarında yaşam mücadelesi verenler var. Bunlar hiç gündeme yansımıyor. Şu an sokakta kalanlara sadece 60 yaş üstü için ‘Alo 183’ hattı var. 18-60 yaş arası için sığınma yeri yok. Verilen sözler tutulsun. Artık harekete geçilmesi gerekiyor. Konya’da şu an en az 300 kişilik bir sığınma evine ihtiyaç var." Şefkat-Der olarak sokak hayvanları için de çalıştıklarını kaydeden Bulan, "Son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddet olaylarında artış var. Biz bu tür insanlık dışı saldırıları lanetliyoruz. Allah'ın bize bir emaneti olan bu hayvanlara sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum