Evsizler için atölye

Evsizler için atölye

Şefkat-Der, evsizlere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Evsizlere yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren Şefkat-Der, bu kez de evsizlerin yararına atölyeler kuruyor. Evsizler atölyeler sayesinde üretim yapacak, ihtiyaçlarını karşılayabilecek

Etkili olan soğuk hava nedeniyle sokakta kalanlar zor günler geçiriyor. Dondurucu soğukların etkili olduğu bugünlerde evsizler sığınacak yer arıyor. Yardım faaliyetlerini sürdüren Şefkat-Der, evsizlere yardım ediyor. Farklı illerde ev ve otel kiralayan dernek, şimdi de evsizlerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için atölyeler kuruyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Konya ve İstanbul'da evsizler fason işler atölyeleri kuracakların söyledi. Uzun yıllardan bu yana evsizlere ve zor durumdaki insanlara yardım eden Hayrettin Bulan, "Evsizler fason işler atölyelerimiz, erkek ve Kkdınlar için ayrı ayrı olarak Şefkat-Der İstanbul ve Şefkat-Der Konya bürolarımızda ve bazı evlerimizde, Şubat-Mart aylarında faaliyete geçecek. Evsiz insanlarımız ve barınma merkezlerimizde kalan bir çok erkek ve kadın kardeşimizi için uygun iş bulmakta zorlanıyoruz. Bazı işverenlerin de anlayışsız tutumu ile karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

EVLERİNE ÇIKMA İMKANI BULACAKLAR

"Derneklerimizde kalan insanlarımızın bir bölümünün psikolojik durumu da, özel ilgi ve anlayış gerektirmektedir" diyen Bulan, "Bu yüzden dernek olarak kendimiz, boncuk işleri, bez çanta dikimi-süslemesi, farklı tekstil işleri dahil öğrenmesi ve yapması kolay fason işler için atölyeler oluşturacağız. Yapılacak fason işlerle ilgili firmlarla da bağlantı halinde olacağız. Bu atölyelerimizde üretken hale gelen insanlarımızın ilk etapta iki şer-üçer kişi olarak kendi evlerine çıkmaları, yerlerine ihtiyaç sahibi daha çok evsiz insanımızı yerleştirme ve sorunlarını çözme için de bir önemli imkan sunulmuş olacak" sözlerini kullandı.

PSİKOLOJİK REHABİLİTASYON SAĞLAYACAK

Bu çalışmaların psikolojik rehabilitasyon bakımından da büyük önem taşıdığını söyleyen Bulan, "Fason işleri ilgili firmalarla görüşüp onların talepleri doğrultusunda hazırlayacağımız gibi, kendimizde de bir çok ürünü internet ortamında ve farklı ortamlarda satmayı planlıyoruz. Sokakta yaşayan evsiz insanlarımız için de, battaniye, kıyafet ve benzeri eşyalarını koyabilecekleri özel çanta üretimlerini de bu atölyede eğitim gören ve çalışan eski evsiz insanlarımız yapacaktır. Bu çalışmayı daha da anlamlı ve özel yapacaktır. Malzemelerini temin ettikten sonra, sokakta yaşam mücadelesi veren evsiz insanlarımıza da bunlar ücretsiz dağıtılacaktır" şeklinde konuştu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.