Evlerde bayram temizliği başladı

Evlerde bayram temizliği başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala evlerde bayram temizliği başladı. Ev hanımları tepeden tırnağa evlerini temizlerken, halı gibi temizlemesi zor olan ev eşyalarını halı yıkama firmalarına teslim ediyor

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte evlerde  tatlı bir telaş başladı. Konya ve Türkiye’de gelenek haline gelen Bayram temizliği birçok evde görülmeye başlandı. Birçok ev hanımının şimdiden temizliğe başladığı görüldü. Evin camlarından, duvarına, halılardan kıyafetlere kadar tepeden tırnağa temizlik başladı. Ancak apartman kültürünün hızla yayıldığı Konya’da halı ve battaniyelerin evde yıkanması da oldukça azaldı. Su tasarrufu, yıkayacak alan olmaması gibi nedenlerden dolayı halı, battaniye gibi evde yıkanması zor ürünler, kuru temizlemeye veriliyor. Kuru temizlemeler, hijyenik ortamda yıkadıkları halıları birkaç gün içerisinde eve teslim ediyor.

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Hayat Halı Yıkama Sahibi Tamer Kaya, “Ramazan Bayram’ının yaklaşmasıyla birlikte evlerde temizlik başladı. Ramazan’dan önce de aynı telaş vardı. Şimdi de evlerde bayram telaşı var. Şu anda koltuk, halı, battaniye yıkamaları hızlandı. Özellikle son birkaç gündür çok yoğunuz. Siparişler hızlandı. Şimdi çok nadir evlerde halı yıkanması. Halı yıkama şirketlerine veriliyor. Evde yıkama çektiği eziyete değmiyor. Halı yıkama firmaları sayesinde temizlikleri de çok uzun sürmüyor” şeklinde konuştu.

HALI YIKAMA SEKTÖRÜ GELİŞİYOR

Halının hijyenik ortamda yıkandıktan sonra kurutularak, ambalajlı bir şekilde eve tekrar teslim ettiklerini ifade eden Kaya, halıları en az 3 gün içerisinde yıkadıklarını söyledi. Kaya, “Metrekaresini 2 lira 25 kuruştan yıkıyoruz. Konya’da ortalama fiyatı bu şekilde ama 2-4 lira arasında değişiyor. Biz 8 yıldır devam ettiğimiz için devamlı müşterilerimizle çalışıyoruz bundan dolayı zam yapmadık. Tüm Konya’ya servisimiz var”  ifadelerini kullandı.

Halı yıkama sektörünün son 5 yıldır çok geliştiğini ifade den Kaya, “Konya’da halı yıkama sektörü her geçen büyüyor. Evde halı yıkama kalktığı için halı yıkama firmaları da bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Önemli olan müşteri memnuniyetini dikkate alarak işi yapmaktır. Müşteri halısını aldığında yeni gibi görmeli. Bu şekilde olursa halı yıkamada uzun yıllar faaliyet gösterilebilir” dedi.  Bayram temizliğine başladığını ifade eden ev hanımları ise geçmiş yıllarda halıları kaldırımlarda yıkadıklarını belirterek şunları söyledi: “Birkaç komşu birleşerek halıları evimizin önündeki kaldırımda yıkardık. Geniş balkonu olanlar balkonda yıkardı ama çok zorlanırdı. Araba geçince arabanın tozu tekrar ıslak halıya yapışırdı. Şimdi bu gibi dertler ortadan kalktı. Temizliğimizi çok daha rahat yapıyoruz ve halılarımızı yılda iki defa da yıkamış oluyoruz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.