Evine haciz geleceğini öğrenince öldürmüş

Evine haciz geleceğini öğrenince öldürmüş

Konya'da aralarındaki borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 39 yaşındaki İlhami Çakmak'ı, tabancayla başından vurarak öldüren 37 yaşındaki Emin Serdar P. adliyeye sevk edildi.

Konya'da aralarındaki borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı 39 yaşındaki İlhami Çakmak'ı, tabancayla başından vurarak  öldüren 37 yaşındaki Emin Serdar P. adliyeye sevk edildi. Emin Serdar P. ifadesinde, öldürdüğü İlhami Çakmak'ın,ş borcu nedeniyle tüm mal varlığına haciz işlemi uygulattığını ve son olarak evindeki eşyalara da haciz uygulatacağını öğrenince konuşmak için gittiğinde çıkan tartışmada öldürdüğünü söyledi. Borcun ise yaklaşık 100 bin lira olduğu öne sürüldü. Olay anı da güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olay, dün saat 16.30'da merkez Meram İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait özel işletilen otoparkta meydana geldi. Kaporta ustası İlhami Çakmak, iddiaya göre aralarında borç -alacak anlaşmazlığı bulunan restoran işletmecisi Emin Serdar P. ile avukatının işyerinde buluştu. Konuşma sonunda uzlaşamayan taraflardan Çakmak, kardeşi ve avukatıyla birlikte Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki otoparkta bulunan otomobilinin yanına gitti. Emin Serdar P. de yanlarına gidip konuştu. Ancak ikili arasında tartışma çıktı. Çakmak, beraberindekilerle birlikte otomobiline binip hareket ettiği sırada aracın yanında yürüyen Emin Serdar P. belinden tabancasını çıkartıp açık olan otomobilin camından ateş etti. Direksiyonda bulunan ve başından ağır yaralanan Çakmak, ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleye rağmen Çakmak gece yaşamını yitirdi. Olay anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olay sonrası kaçan ve kısa bir süre sonra Kültür park içerisinde yakalanan Emin Serdar P., polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Emin Serdar P. ifadesinde şöyle dedi:

"Ticaretle uğraşıyorum. Bir alış veriş merkezinde iş yerim var. İlhami kendisine borcum nedeniyle işyerime ve bazı mal varlıklarıma haciz koydurdu. Evime de haciz konulacağını öğrendiğimde kendisiyle konuşmaya gittim. Daha sonra aramızda tartışma çıktı ve bu olay yaşandı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.