Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Evet - hayır kavgası

Evet - hayır kavgası

İstesek de istemesek de kıyısından köşesinden başlayıp göbeğine kadar içerisine çekildiğimiz bir evet hayır kavgası yaşanıyor.

Evlerden tutun işyerlerine, dost sohbetlerinden tutun muayene sırasına, dolmuştaki radyo yayınından başlayıp internet ortamına kadar her yerde bir atışma bir kavga sürüyor.

Hem de Başbakanın meydanlarda boğuk sesiyle “Evet de çıksa hayır da çıksa bir şey değişmeyecek” dediği halde.

Bir Başbakan düşünün ki; Anayasa Referandumu için gezdiği şehirlerde kendisinin daha doğrusu Başbakanlık makamının gereksiz olduğunu anlatsın.

Bir İktidar partisi düşününki yaptığı anaysa değişikliğindeki lüzumu anlatmak yerine hayır diyenlerin argümanlarını boşa çıkartmaya çalışsın.

Bir Başbakan Yardımcısı düşünün ki daha dün denebilecek bir zaman öncesinde ağız dolusu eleştirdiği iktidar partisini şimdilerde göklere çıkarsın.

Yine bir Başbakan Yardımcısı düşünün ki Başbakanının ayak izine basarcasına referandumda hayır oyları bir fazla çıkarsa Cumhurbaşkanlığının meşruiyeti tartışılır diye milleti tehdit etmeye kalkışsın.

Bir Maliye Bakanı düşünün ki enflasyonun 16 Nisan’da düşeceği gibi akıllara zarar bir açıklamada bulunsun.

Ve bir Müslüman camia düşünün ki anayasa gibi meclis çoğunluğu bulunduğu her zaman değiştirilebilecek bir kanunu öylesine sahiplensin ki karşı çıkan herkesi Müslümanlara ihanetle suçlasın.

Yine bir Müslüman gurup düşünün ki anayasa değişikliğini kutsal bir emir gibi gördüğü için referandumda hayır oyu kullanacakları tekfir etsin.

Bir il başkanı düşünün ki Anayasa referandum çalışmalarına başladığı daha ilk gün "Devlet düşmanları, millet düşmanları 'Hayır' çıkması için kol kola" diyerek bölücülük yapmış olsun.

Bir büyükşehir belediye başkanı düşünün ki Başbakanını yalanlarcasına eline mikrofon bir tutuşturulduğunda “Evet çıksa da hayır da çıksa çok bir şey değişmeyecek deniyor.” Bu çok yanlış demiş olsun.

Hâlbuki aklıselim sahipleri bilir ki bu anayasa oylamasında kullanılacak oy bir tercihtir ve bu tercihin imanla, islamla hiçbir alakası yoktur.

Nihayetinde kul yapımı bir metin oylanacaktır.

Geçmiş pek çok seçimde de bu tür argümanlar kullanıldı.

Sonuç, dün başka bir partiye oy verenler bu gün başka bir partiye oy verdiler.

Eski partilerinde kalanlar da yeni partiye geçenler de hepsi de imanlarından eminler.

Üstelik seçim dışında da can ciğer dost bunlar.

Kız almak ve vermekte bir sakınca görmezler.

Ticaret yapmakta da bir beis yoktur onlar için.

Ama oy kullanmaya geldi mi en dişli hasımdırlar.

Evet hayır konusunda bir birlerini suçlayanlardan tutun da, iktidar muhalefet partilerine hatta cumhurbaşkanına varıncaya kadar yapılan internet ortamlarındaki tekliflerle yazıya son verelim.

Hayır oyları Kandil'e destek olarak giderse, 15 yılda yapılan her tür oylamadaki oylar nere gider?

Hayır oyları çukur ise, belediyeler hayır oylarının yükselmesine mi çalışıyorlar.

Anayasa oylamasında hayır oyu kullanalar ihanet içindelerse, oy pusulasındaki hayır bölümünü kaldırarak hem hainlere hem de teröristlere mani olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR