Adem Turan

Adem Turan

EVET & HAYIR

EVET & HAYIR

Hatırlarsanız bundan 20 yıl öncesi ekranlarda Erkan Yolaç;  Evet-Hayır diye  yarışması yapar, bu iki kelimeyi kullanmayana hediyeler verirdi. Sosyal medyayı takip ederseniz, siz de kullanmama gibi bir içgüdü oluşturuluyor. Karşılıklı hakaretler, saldırılar diz boyu. Hani nerede kaldı? 15 Temmuz ruhu sadece altı ay mı sürdü? Bu yaptığınız kime yarar? Hiç düşünüyor musunuz? Ülkeyi bölmeye, kardeşi kardeşe düşman etmek isteyen güruha yarar elbette. Bırakın herkes kararını özgürce versin. Yasa değişikliği 18 maddeden oluşuyor. On sekiz dakikanızı alır, açın okuyun, üzerinde tartışın akl-ı selim bir kafa ile özgürce değerlendirin.

Özgürlük dedim de, yapılan bir araştırmaya göre Türkiye; Özgürlükte 188 ülke içinde son sıralarda. Çay tüketiminde 1.sırada, sağlıkta 103.sırada, basın özgürlüğünde 151.sırada, küresel insani yardımda milli gelire göre 1.sıradayız. Yerli dizi ihracatında da ABD’den sonra 2. sıradayız. Tablo böyle, inanır inanmazsınız o da sizin özgürlüğünüz.

Bir diğer husus; Ekranlarda sakın ekmek yemeyin, çikolata yemeyin kanser yapar telkinleri dolaşmakta. Şimdi bir  fikir jimnastiği yapalım. Ekmeğin hammaddesi buğday, en çok nerede yetişir? Konya’da. Çikolatının hammaddesi ise fındık. Tabii ki Karadeniz bölgesinde yetişir. Bir de pam yağı bu da Müslüman Afrika ülkelerinde yetişen palmiye ağaçlarından elde ediliyor. Anladığınız gibi lobi çalışmaları devam ediyor. Algı operasyonları yapılıyor. Nasıl olsa uygun bir figüranlar da bulunuyor. Sakın bunlara inanmayın, halkın sağlığını düşünme gibi bir dertleri yok. Bunlar yakında et yemeyin kanser yapar diye de karşınıza çıkabilir!. Çünkü memleketimizde verilen desteklerle hayvancılık çıtası yükselmiş durumda.

Bizim rehberimiz, önderimiz, Peygamberimiz  Muhammed Mustafa (s.a.v) size herhangi bir gıdayı yasakladı mı? Asla.. Bize neyi öğütlüyor?.” Acıkmadan yemeyin, sofrada yeterli miktarda yiyin” diyor. Yeter ki helalinden yiyin. Referans sağlam. Gerisi faso fiso Rahmetli Erbakan Hocamızın deyimiyle.

Ey Rabbimiz, hesap günü geldiği zaman bizi mağfiret et. Anne ve babamı ve müminleri de mağfiret et. Bize rahmetinle muamele eyle. Amin.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR