Sabit Horasan

Sabit Horasan

Evet, rüya bitti!

Evet, rüya bitti!

Konyaspor için tatlı bir rüyaydı..

Bir umuttu, bitti..

Merhaba gazetesi spor Müdürü Recep Çınar ve spor servisi çalışanları Burak Taşpınar ve Ferhat Türkoğlu, baş başa vermişler ve bu iki güzel başlığı atmışlar Kasımpaşa maçı sonrası..

…Evet, tatlı rüyaydı bitti..

Sezona ekonomik sıkıntılarla, kadro sorunuyla ve bununda ötesinde FİFA’dan transfer cezası alarak başlayan Konyaspor için tüm sporseverlerin birleştiği tek nokta vardı;

“Bu takım düşmesin, ligde kalsın yeter..”

Valisi de, Büyükşehir Belediye Başkanı da, yönetimi de, teknik kadrosu da, taraftarı da, basını da aynı düşüncedeydi.. 

Konyaspor, dört bir yandan kuşatılmış olarak girdi sezona..

Bir sezon önce iyi yönetilmeyerek küme düşen, borç patağına saplanan, yabancı futbolcuların paraları zamanında ödenmediği için transfer yasağı cezasıyla karşı karşıya kalan bir kulüp için söylenecek başka sözde olamazdı..

Tüm bunlarla birlikte Konya şehrinin takıma sahip çıkmaması da ayrı bir sorundu.. 

Konyaspor, tüm olanaksızlıklara rağmen, bir önceki sezondan kalan ve A2 takımından takviye edilen futbolcu kadrosuyla başladı sezona..

İlk haftalarda belki yenemiyordu ama, Tavşanlı Linyitspor karşısında yaşanan iş kazası dışında yenilmiyordu da. Nitekim Kartallar ilk yarıyı tek yenilgiyle kapattı.

İkinci yarıda da mevcut kadro ile en iyisini yapma uğraşı içerisinde olan Konyaspor, kadro derinliğinin bulunmamasına, şanssızlıklara, strese ve teknik hatalara rağmen ilk iki şansını kaçırdı. Play-off’ta ise, Kasımpaşa’ya her iki maçta da yenilerek lig perdesini kapattı.

Dahası, tatlı rüya bitti..

Gönül isterde ki, Konyaspor Süper lige çıksın..

Ama, Süper lig umutları bir sonraki sezona kaldı..

Bu koşullarda, her ne kadar sezon içerisinde teknik adamları eleştirsek de ne yönetimleri, ne teknik kadroyu ve nede futbolcuları suçlayabiliriz ve daha çok eleştirebiliriz..

Konyaspor için, her ne kadar ayağımıza kadar gelmesine karşın ilk iki mücadelesi vermek, play-off’ta bile oynamak büyük başarıydı.. 

Bu nedenle, kötü yönetimlerine rağmen, sezon başında bu kadroyu oluşturan ve transfer yasağına neden olmalarına rağmen bir yerde alt yapıdan yetişen futbolcuların önünü açma şansıyla karşı karşıya kalan Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetime, görevi daha sonra alan ve olağanüstü bir gayret gösteren Ahmet Şan başkanlığındaki yönetime, kadro derinliğinin bulunmamasına rağmen, takımın bu duruma gelmesinde önemli katkı sağlayan teknik direktör Osman Özdemir ve ekibine ve sezon boyunca bazı oyuncuların inişli-çıkışlı performans göstermelerine rağmen tüm futbolculara teşekkür etmeliyiz.

Kasımpaşa maçına gelince; neyi tartışacağız, neyi eleştireceğiz. Durum ortada. O nedenle, artık üzerinde durmaya gerek yok diyebiliriz.

Gönlümüz, Konyaspor’un yeni sezonda daha iyi bir kadroyla Süper lige çıkmasından yana.  Tüm Konya’nın beklentisi de bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR