Evdeki hesap pazara uyuyor

Evdeki hesap pazara uyuyor

Muhacir pazarındaki sebze ve meyve fiyatları vatandaşı mutlu ediyor. İhtiyaçların karşılanması için büyük rakamlar değil, sadece 20 lirayla evin birçok ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor. Yani evdeki hesap artık pazara uyuyor.

Pazardaki bazı sebzelerin dışında fiyatların mevsim normallerine göre tam istenilen gibi olması vatandaşı mutlu ediyor. Bir haftalık pazar ihtiyacını karşılamak için artık 100- 150 TL gibi büyük rakamlar değil, sadece 20 lira yetebiliyor. Muhacir Pazarı esnaflarından Durmuş Ali Çelik, fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Muhacir pazarında fiyat konusunda marul dışında pek sıkıntı yok. Sadece marulun kasası 5 liradan 8 liraya yükseldi. Bunun dışında her şey şuan mevsimine uygun. Rahatlıkla diyebilirim ki yazın 1 buçuk 2 liraya sattığımız domatesi, salatalığı veya biberi yine aynı fiyatan satmaya devam ediyoruz. Şuan bir vatandaşımız pazar alış verişine çıksa haftalık mutfak ihtiyacını karşılamak için çok para ödeyeceği yerde, 20 lirayla evin bir haftalık sebze meyve ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir. Kışın en çok tüketilen mandalina 75 kuruş 1 liradan satılırken, elma 1 buçuk 2 liradan satılıyor. Fiyatlar çok cazip. Bu durumdan vatandaş kadar esnaf olarak bizlerde memnunuz”diye konuştu.

EN ÇOK TALEP YEŞİLLİKTE

Kış aylarında sofralarda salatanın ve yeşilliğin daha çok yer aldığını belirten Çelik, “Kış aylarında en çok yeşillik tüketiliyor. Kış mevsimini tam olarak hissettiğimiz bu aylarda yeşil sebzeler yeterince tüketilmelidir. İmkânlar dâhilinde her gün mevsiminde bol sebze tüketilmesi önerilmektedir doktorlarımız tarafından. Kış aylarında vücut direncini artırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için yeşil sebze çeşitlerinden yararlanılması gerekmektedir. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, lahana maydanoz ve marul gibi sebzelerin tüketilmesi çok faydalıdır” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.