Ev Hemodiyalizi Hastası, Diyaliz Hemşireleriyle Yaşadıklarını Paylaştı

Ev Hemodiyalizi Hastası, Diyaliz Hemşireleriyle Yaşadıklarını Paylaştı

Türk Nefroloji Derneği ile Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği’nin organizatörlüğünde 24’üncüsü düzenlenen Ulusal Böbrek Hastalıkları, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi’nde diyaliz hemşirelerine...

Türk Nefroloji Derneği ile Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği’nin organizatörlüğünde 24’üncüsü düzenlenen Ulusal Böbrek Hastalıkları, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi’nde diyaliz hemşirelerine hastalar gördükleri tedavilerin tecrübe ve deneyimlerini anlattı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Ok, "Diyaliz tedavisi gören hastalarımız ev hemodiyalizi ile tanıştıktan sonra hayat kaliteleri tıpkı sağlıklı bireylerin seviyesine ulaşıyor. Ev Hemodiyalizi sayesinde hastalarımızın fiziksel sağlıklarının düzelmesi, onların ruhsal sağlıklarını da olumlu yönde etkiliyor ve yaşam kalitelerini artırıyor." dedi.

    'Ev hemodiyalizi' Türkiye’de 300’ü aşkın hasta tarafından uygulanıyor. Prof. Dr. Ercan Ok, "52 yaşındaki hastamız Rahime Ünal, diyaliz hemşirelerine konferans vererek ev hemodiyalizi tedavisi sayesinde zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceğini ve bu sayede kazanmış olduğu özgüvenini gösterdi." diye konuştu.

    Rahime Ünal, konuşmacı olarak katıldığı 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi’nde hikayesini hemşirelerle ve basın mensuplarıyla paylaştı. Rahime Ünal, "Diyalize girdiğim zamanlarda böbrek nakli yapıldı fakat böbrek uyuşmazlığı sebebiyle diyalize geri dönmek durumunda kaldım. Daha sonra doktorlarımın yönlendirmesiyle ev hemodiyalizine başladım. Ev hemodiyalizi tedavisine geçtikten sonra tedavi şekillerine bakış açım değişti ve tekrar nakil olma ihtimalini bile düşünmedim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.