Etü'de Rektörlük Seçimleri Yapıldı

Etü'de Rektörlük Seçimleri Yapıldı

Erzurum Teknik Üniversitesi'nde rektör adayı belirleme seçimi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. ETÜ Merkezi Derslikler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde 37 öğretim üyesinden 36’sı oy kullandı.ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer...

Erzurum Teknik Üniversitesi'nde rektör adayı belirleme seçimi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. ETÜ Merkezi Derslikler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde 37 öğretim üyesinden 36’sı oy kullandı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, seçimin üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Daha sonra Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hüseyin Aydın’ın önerisi ve öğretim üyelerinin de onaylaması sonucunda ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Hasan Türkez ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Daştan, seçim çalışmalarını yürütecek sandık kurulu olarak belirlendi.

Oy verme işlemi sonrasında sandık kurulu tarafından açık olarak yapılan oy sayım işlemi sonucunda 6 adayın katıldığı seçimde, mevcut Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı 31 oyla birinci olurken, Prof. Dr. Nevzat Can 1, Prof. Dr. İrfan Kaymaz 1, Prof. Dr. Hüseyin Aydın 1, Prof. Dr. Nevzat Can 1, Prof. Dr. Bayram Şahin 1'er oy aldılar.

Seçim sonrasında bir değerlendirme konuşması yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "Üniversitemizin rektör adaylarını belirleme sürecinin ilk aşamasını tamamlamış bulunuyoruz. Üniversitemizde bu seçim sürecine katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Dolayısıyla biz gönül beraberliğimizi, birlikteliğimizi daha çok iş yapma noktasındaki azmimizi asla kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Seçim sonucunda rektör adaylarının isimleri ETÜ tarafından Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. Yükseköğretim Kurulu'ndaki Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu'nun çalışması sonrasında aday sayısı 3’e düşürülecek. Üç isim, 8 Aralık tarihinde cumhurbaşkanlığına gönderilecek. 2014-2018 döneminde Erzurum Teknik Üniversitesi rektörü olarak görev alacak isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması sonrasında belirlenecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.