Etkili Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Etkili Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Etkili Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Kış aylarında alınan kilolar her kadının hatta erkeklerin de dâhil başına ciddi sorunlar açtığını biliyoruz. Bu nedenle herkes kendince bir çare bulmaya çalışırken internette düzinelerce ile karşılaşıyoruz. İnsanların ilk aklına gelen her zaman en alternatifini seçmek isterler. Kısa dönemde çabuk kilo kaybetmek kolay,  fakat bunlar insan sağlığına yarardan çok zarar veriyor.
 

Öncelikle ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Kısa sürede kilo verip sağlığınızı bozup sonrasında yeniden kısa dönem içerisinde verdiğiniz kiloları geri almak mı yoksa sağlıklı şekilde kilo verip verdiğiniz kiloda kalmak mı?

Her şeyden önce ilk olarak kendi başımıza birşeyler başarmak istiyorsak en etkili zayıflama yöntemi olarak yeme alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Hızlı ve aç kalarak ne yazık ki beklenen sonucu elde edemeyiz. Bunun yerine ana öğünlerde fazla kalorili olmamak üzere güzelce karnınızı doyurunuz ve bu öğünler arasına bolca ara öğun olarak atıştırabileceginiz meyveler tüketiniz

Bunun yanı sıra size en çok kilo vermenizi sağlayacak şeylerden biri de bolca su içmek olacaktır. Zamanımızın en büyük hastalığı ve yaptığı yanlışlardan birisi, insanların su yerine başka içecekler tüketmesidir. Oysaki bol su tüketimi; böbreklerinizi çalıştırır, vücudunuzdaki ödemi attırır ve vücutta ki yağları eritip idrar sayesinde atmanıza yardımcı olur. Günlük bir insan vücudunun ihtiyaç duyduğu ortalama su tüketim miktarı 1,5 ile 3 litredir. Bunu başardığınız takdirde fark edeceksiniz ki açlık duygusu yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

Suyun yanı sıra içebileceğiniz bitki çayları, kahve ve yoğurt da yağ yakımında size yardımcı olacaktır. Sabah kahvaltıdan yarım saat önce ılık suya sıkılmış limon hem açlığınızı bastıracaktır hem de yağ yakımı işlemine başlayacaktır. Gün içerisinde ara öğünler arasında içeceğiniz bitki çayları da sizi hem tok tutacak hem sindirim sisteminizi düzene koyacak hem de diyet sırasındaki gerginliklerinizi de azaltacaktır. Elbette arada bir kahve keyfi yapabilirsiniz kahvede bulunan kafein doğru tüketim sayesinde yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. Tabi ki fazla içmediğiniz takdir de size faydası olacaktır. Gün içerisinde yoğurt tüketimi vazgeçilmez bir parçamız olmalıdır. Özellikle gece yatmadan önce tüketilen bir kâse yoğurt, gece boyunca yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede hem gündüz hem de gece yağ yakmış olursunuz.

Zayıflamaya en büyük etkenlerden biri de karbonhidrat tüketimini azaltmak olacaktır. Günlük bir çok insan karnı doysun diye yemesi gerektiğinden fazla karbonhidrat tüketmektedir. Ortalama bir birey kahvaltısında en az 3-4 dilim, akşam yemeğinde de aynı şekilde 3-4 dilim beyaz ekmek tüketmektedir. Bunun yerine yiyebileceğiniz çok çeşitli tahıllı ekmekler vardır ve bunları tüketirken beyaz ekmekte hissettiğiniz açlık hissini de hissetmezsiniz. Tahıllı ekmekleri artık sadece fırınlarda değil herhangi bir markette dahi bulabilirsiniz. Elbette sadece ekmeği bırakmak ya da azaltmakla olmaz.  Bunun yanında üç beyazdan da uzak durmak gerekiyor; un, tuz ve şeker. Bunları da azalttığınız takdir de kendinizdeki değişimleri gözle görülecek şekilde fark edeceksiniz.

Sadece bunlarla zayıflamak basit olmayacak, yeterli gelmeyecektir. Evde oturduğunuz yerden zayıflamak olmaz.  Onun yerine kendinize alışkanlık edinmeniz gereken en büyük şey ise tabiki de spor yapmakolacaktır.

Günlük kendinize belirlediğiniz zamanlarda spor yapmak, hem psikolojik olarak hem bedeninizin zinde kalması açısından hayata daha sıkı sarılmanıza yardımcı olacaktır. Spora kilo vermek için başlayıp bunu sürekli hale getirmek ve bunu bi yaşam biçimi haline getirmek elbette sizi biraz zorlayabilir. Fakat buna alıştıktan sonra size ne kadar iyi geldiğini kendiniz göreceksiniz. Sizden bir atlet gibi rekor kırmanız elbette beklenmiyor ama sabah yapacağınız tempolu bir yürüyüş ya da oturduğunuz semtin park ve bahçelerine yapılmış olan jimnastik aletlerini 30 dakika kadar kullanmak etkili olacaktır. Bunun dışında gideceğiniz yüzme havuzu ya da spor salonunda yapacağınız aktiviteler size tahmin edeceğinizden fazla kalori yakmanıza destek olacaktır.

Ancak etkilisi tabiki de bir diyetisyen desteği ve gözetiminde ilerlemektir. Bunun için en kolay ve uygun çözüm olarak Online Diyetisyen Hizmeti ile başlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.