Ethem Sancak: AK Parti döneminde yoksullaştım

Ethem Sancak: AK Parti döneminde yoksullaştım

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 'Sakarya Tank Palet Fabrikası' başta olmak üzere kendisine sorulan sorulara cevap verdi.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak katıldığı canlı yayında 'Sakarya Tank Palet Fabrikası'na ilişkin soruları yanıtladı.

“Tank Palet Fabrikası’nda Katarlıların durumu nedir? Satın mı aldılar, ortak mı oldular 25 yıllığına kiraladılar mı, hangisi?” sorusunu cevaplayan Sancak, "Katarlıların doğrudan veya dolaylı Tank Palet ile ilgileri yok. Katarlıların işe karıştırılmaları BMC ile olan ortaklıklarından dolayı" ifadesini kullandı.

BMC'yi stratejik bir noktaya getirmek için önemli görüşmeler yaptığını belirten Sancak, “Bunun için güçlü bir finansman gerekiyordu. Bu amaçla önce ülke içinden ortaklar aradım. Popüler 5 iş adamına gittim. Bunlar reddettiler” dedi.

Çevresinde bulunan kişilerin “Maceraya giriyorsun biz sana ortak olmuyoruz” dediğini belirten Sancak, “O sırada uluslararası piyasadan dolaylı teklifler almaya başladım. 3 büyük devletin, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın büyükelçileri benden randevu alarak kapımı çaldılar. Ben kibirlendim. ‘Ben kimim ki kraliçe hazretlerinin buradaki temsilcisi bana geliyor’ dedim. Gururlandım” diye konuştu.

"BATI İLE ORTAKLIK KURABİLİRİM"

İngiltere, Fransa ve Almanya’nın önemli yetkililerinin kendisine ‘Devletiniz savunma sanayine ciddi bir şekilde yönelecek bizimle ortak olur musun?’ dediğini söyleyen Sancak, “Ben onlara dedim ki bizim batıya düşmanlığımız yok. Memnuniyetle ben sizinle ortak olurum, Amerikalılarla da ortak olurum” karşılığını verdiğini söyledi.

Ayrıca prensip ve düşüncelerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Sancak, “Ortaklıkta yapılacak bütün yatırımların merkezi Türkiye olacak. Kuracağımız fabrikalar neyse Türkiye’de kurulacak. Üreteceğimiz ürünleri Türkiye Cumhuriyeti’nin müsaadesiyle istediğimiz yere satacağız ve istediğimiz yerde kullanacağız. Bunları kabul edersen ben sizinle ortak olurum’ dedim. Bir daha selam vermediler. Bunlar BMC’yi aldıktan sonra oldu” değerlendirmesinde bulundu.

"AK PARTİ DÖNEMİNDE YOKSULLAŞTIM"

Katar'ın finansal avantajlarının önemine de değinen Sancak, “Dedim ki sizinle ittifaka girdik. Ülkeniz küçük ama cesur yürekli bir emir var başınızda. Bu işi sizinle yapalım. Allah size para vermiş. Bizde de kaliteli insan var. Gelin bir iş yapalım. Çok sıcak karşıladılar” açıklaması yaptı.

Ayrıca "2001 yılında benim sahibi olduğum Hedef Ecza kurumlar vergisinde ilk 10’daydı. 25 bin kişi çalışıyordu. Forbes’un listesinde ilk 50’deydim” ifadeleri üzerinden AKP döneminde yoksullaştığını belirten Sancak, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Ben Tayyip Erdoğan’la Siirt seçimlerinde tanıştım. Ben Erdoğan’dan önce en zengin 50’deyken şu an ilk 500’e giremiyorum. Ben AK Parti dönemi zengini değilim, AK Parti döneminde yoksullaşan bir iş adamıyım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum