Esnaftan pazar yeri tepkisi

Esnaftan pazar yeri tepkisi

Konya'nın Çumra ilçesinde, haftada 2 gün kapalı pazar alanında kurulan pazar yerinin değiştirilmesine tepki gösteren esnaf, eylem yaparak tezgah açmadı.

Konya'nın Çumra ilçesinde pazarcı esnafı kent merkezinde bulunan, Çarşamba ve Cumartesi günleri açılan pazar yerinin Çumra Belediyesi'nin aldığı kararla değiştirilerek haftada 1 gün açılacak olmasına tepki gösterdi. Pazar yerinde toplan esnaf, Cumartesi günleri kurulmasına izin verilen pazar yerinde tezgah açmayarak durumu protesto etti. Pazar yerinin değiştirilmesini istemeyen esnaf, "Çumra ilçesinde iki tane pazar yeri var. Çarşıdaki pazarımız sebze pazarı, Cumartesi ve Pazar günü kurulmakta. Hafta içi Çarşamba günü kurulduğu zaman buraya dış mahallelerden gelenler hem alışverişini yapıyor hem de resmi kurumlardaki işleri ile ilgileniyor. Alınan kararla artık Çarşamba günü burada pazar kurulmasına izin verilmeyecek. Bu da demek oluyor ki, dış mahallelerden buraya kimse alışverişe gelmeyecek. Gitmemiz istenen pazar yeri kent merkezi dışında" şeklinde konuştu.

Karardan memnun olmayan başka bir esnaf, sorun çözülene dek tuhafiyecilerin tezgah açmayacağını söylerken, bir başka esnaf ise Çumra Belediyesi'nin kararı yeniden gözden geçirerek kendilerine yardımcı olmasını istedi.

"Karar, trafik yoğunluğu nedeniyle alındı"

Konuyla ilgili Çumra Belediyesi'nden yapılan açıklamada, trafik yoğunluğu nedeniyle Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşüyle bazı kararlar alındığı belirtilerek, "Çarşıda kurulacak sebze pazarı Cumartesi günleri aynı yerinde kurulmaya devam edecek, Çarşamba günü ise Bardakçı pazar yerinde kurulacak. Bardakçı Mahallesi'nde kurulan tuhafiye pazarı ise Cumartesi günleri aynı yerinde kurulmaya devam edecek. Karar ilçe belediye meclisimizce oy birliği ile alınmıştır. Çarşı ve Bardakçı pazar yeri pazar kurulmadığı günler Konya Muhacir Pazarı gibi otopark, toplantı ve düğün gibi halkımızın ortak kullanacağı alanlar olarak faaliyet gösterecektir. Belediyemiz merkezdeki yoğunluğu azaltmak için Bardakçı, Karkın ve Alibeyhüyüğü pazar yerleri dönemimizde tamamlanmıştır ve talep doğrultusunda yeni pazar yerlerinin de açılması programa alınacaktır. Esnaf Sanatkarlar Odası ile ortak görüş olarak Çarşamba günü pazar yerinin Bardakçı'da kurulması için ilçe meclisimize yerel pazar yeri kurulması önerilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.