Esnafın zabıta isyanı devam ediyor

Esnafın zabıta isyanı devam ediyor

Büyükşehir Belesiyesi zabıta ekipleri, kaldırımı işgal eden esnafın tezgahlarını kaldırdı. Bedesten esnafı sabah dükkanını açmaya geldiğinde tezgahlarının yerinde olmadığını görünce Valilik binası’na yürüdü

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımı işgal eden Bedesten esnafının tezgahlarını kaldırdı. Önceki gece dükkan önlerinde bulunan tezgah ve standları kaldıran zabıta ekiplerine tepki  gösteren bedesten esnafı, zabıtayı şikayet etmek amacıyla Valilik Binası’na yürüdü. Onlarca esnaf, şikayetlerini iletmek amacıyla Vali Muammer Erol ile görüşme talebinde bulundu. Bedestenin en eski esnaflarından bazıları Vali Erol ile görüşerek soruna çözüm aradı. Vali ile görüşen esnaflar Büyükşehir Belediye Başkanı ile Vali Erol’un konu hakkında görüşeceğini söyledi. Birçok esnaf ise zabıtayı protesto etmek amacıyla dükkanlarını açmayacaklarını belirtti.

zabita-haberi-(14).jpg

DÜKKANLAR 2 METREKARE

Büyükşehir Belediyesi’nin dükkanların önüne en fazla 50 santim genişliğinde tezgah açılmasına izin verdiğini belirten esnaf, “Zabıtalar gece bütün tezgahlarımızı toplamış. Bu yapılan haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz. Dükkanlarımız 2 metrekare vatandaş dükkanın içerisine nasıl girecek. Mecbur tezgah açmak zorundayız. Bedestene başka meslek grupları sokulmak isteniyor. Buraya gümüş, altın ya da hediyelik eşya dükkanları yapılmak isteniyor. Buradakilerin mesleği bu değil. Ben 45 yıldır burada masa örtüsü gibi şeyler satıyorum. Ben bu saatten sonra sarraflık yapamam. Buradaki esnaflar gönderilmek isteniyor. Esnafların müşterilerini de alışveriş merkezlerine yönlendirilmek isteniyor” dedi.

zabita-haberi-(37).jpg

50 SANTİM ŞARTI TEKRAR GELSİN

25 yıldır esnaflık yapan Mustafa Şahan ise, geçmiş yıllarda böyle bir olaya rastlamadıklarını söyledi. Bazı esnafların ise 50 santim kuralını açtığını kaydeden Şahan, “Belediyenin bize şimdi verdiği ifade ise, dükkanın dışına hiçbir şekilde mal çıkartılmayacağını yönünde. Bizim halkımız dışarıda görmezse dükkanın içini merak etmez. Hafta içi olmasına rağmen, çarşı bomboş bir şekilde duruyor. Vatandaşımız satılan malı görerek alıyor. Tevfikiye Caddesi, Kapu Camii çevresindeki esnaflar mağdur oldu.Esnaflar daha önce Valiliğe yürümedi. Müşteri kapasitemiz artmadı aksine oldukça düştü” diye konuştu.

zabita-haberi-(55).jpg

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum