"Esnafımız KOSGEB kredilerinden mutlaka faydalanmalı"

"Esnafımız KOSGEB kredilerinden mutlaka faydalanmalı"

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli Sıfır Faizli İşletme...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli Sıfır Faizli İşletme Kredisi için müracaatların yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak, esnaf ve sanatkarların bu fırsattan faydalanması gerektiğini, yeni düzenlemeyle girişimcileri işletmelerini kurmadan önce de KOSGEB'e müracaat ederek kredi talep edebileceklerini söyledi.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli sıfır faizli işletme kredisi için müracaatlar 20 Şubat 2017 tarihine kadar devam ediyor. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, 1 Şubat 2017 tarihinde başlayan yeni süreçle birlikte esnaf ve sanatkarların kredi kullanabilmek için hem Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne hem de KOSGEB'e büyük bir katılımın olduğunu belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımız devletimizin sunduğu bu fırsattan mutlaka faydalanmalı, yeni düzenlemeyle girişimcilerimiz yeni bir imkan daha sunuldu. 1 Şubat 2017 tarihinde başlayan yeni süreç ile birlikte daha önceden KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartı yürürlükten kaldırılarak, girişimcilerin iş yerlerini açmadan önce KOSGEB'e kredi müracaatında bulunabilmelerinin önü açıldı" dedi.

"31 Aralık 2017'e kadar başvuru yapabilecekler"

Yapılan bu değişiklikten sonra, işletmesini kurup da şu an hala KOSGEB'e müracaat etmeyen girişimcilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar KOSGEB'e müracaat ederek Girişimcilik Destek Programından faydalanabileceklerini kaydeden Başkan Karamercan, "Bu tarihten sonra yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilere onay verilecek. İşletmelerini kurmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilerin başvuru formları, oluşturulan kurullar tarafından kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, kârlılık ve sektörel fırsatlar gibi kriterlere göre değerlendirilecek ve yapılan değerlendirmeler neticesinde olumlu ya da olumsuz sonuç esnaf adayına bildirilecek" diye konuştu.

"90 gün içinde tahhütname imzalanacak"

KOSGEB Müdürlükleri tarafından başvurusu onaylanan girişimci adaylarının, 90 gün içerisinde işletmesini kurup, kurduğu işletmeyi KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak ilgili KOSGEB Müdürlüğü'ne gidip taahhütname imzalaması gerektiğini de kaydeden Başkan Karamercan, "Bu işlemleri 90 gün içerisinde yapmayan girişimci adaylarının başvuruları reddedilecek. Bir girişimci adayının en fazla üç kez başvuru hakkı bulunuyor. Yapılan bu başvurularda üç kez üst üste olumsuz sonuç alındığında girişimci adayının başvuru hakkı kaybolacak. Bir girişimci bu destek programından yalnızca bir kez faydalanabilecek. Bu yeni sistem ile aç kapa işlemlerinin önüne geçilmiş olacak. En önemlisi de kredi alamadığı için iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın zarar etmesi ve bu şekilde verimsiz yatırımların önüne geçilmesi sağlanmış olacak" dedi.

Şoför esnafının da KOSGEB kredilerinden faydalanabileceğini belirten Başkan Karamercan, "Başta taksicilerimiz ile karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafımız olmak üzere özellikle ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen şoförler KOSGEB kredilerinden faydalanabilecek" dedi.

KOSGEB'den 1 yıl ödemesiz 3 yıllığına sıfır faizli kredilerin başvurularının son tarihinin 20 Şubat 2017 olduğunu hatırlatan Başkan Karamercan, "KOSGEB kredilerinden taşımacılık sektöründeki taksiciler, karayolu yük ve yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçu, otobüs ve kamyoncu olarak çalışıp ekmeğini kazanan şoför esnafımızda yararlanabilecekler. En önemlisi bu mesleklerde olup Maliye Bakanlığı tarafından ticari araçlara tanınan ÖTV muafiyetinden faydalanmak isteyip ekonomik sebeplerden dolayı faydalanamayanlar için KOSGEB kredileri bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmak istemeyenler hemen KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırarak başvuruda bulunabilirler" diye konuştu.

İşletmeler, esnaf ve sanatkarlar, sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden başvurularını yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.