Esnafa Verilen Faizsiz Krediyi Nasıl Alırım? >> Esnafkredisi.gen.tr

Esnafa Verilen Faizsiz Krediyi Nasıl Alırım? >> Esnafkredisi.gen.tr

Yeni dönemde esnafın yüzünü güldüren faizsiz kredi imkanı sunulmaktadır.

Yeni dönemde esnafın yüzünü güldüren faizsiz kredi imkanı sunulmaktadır. Sanayi Bakanlığı tarafından imalatçı esnafa verilecek olan faizsiz kredinin başvuruları başlamıştır. Esnaf ve Sanatkârlar istenilen belgelerle 5 bankaya başvurarak 25 bin TL ye kadar kredi kullanabilecek.İlk olarak 125 MİLYON TL kaynağı kullanacak esnaftan kadın girişimciler 30 bin TL alacaklar. Bu krediden faydalanmak için esnaf ve sanatkarlar odalarına ait sicil belgesi gerekmektedir.Aynı zamanda TESK tarafından verilen kapasite raporu ve bankanın kendi mevzuatına göre isteyeceği diğer belgelerde gerekmektedir. Başvuru için gerekli koşullar “” ile ilgili makalede anlatılmaktadır.

Krediden faydalanacak sektörler ise çoktan belli olmuştur. Esnaflara verilecek kredilerden hangi sektörler faydalanabilmektedir bu kredileri hangi bankalar sağlamaktadır.

13 ana sektörde 256 iş kolundaki esnaf ve sanatkârlar kredi için başvurabilecekler. Esnafa verilen faizsiz kredi imkânı sunan bankalar ise Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Yapı kredi bankasına yapılabilmektedir. Bankalarda esnafın vergi numaraları ile sorgulama yapılarak başvuru girişi yapılmaktadır.

KOSGEB kaydı olmayan esnaf en yakın merkeze yönlendirilecektir. Onayın ardından kredilendirme aşaması başlayarak banka tarafından değerlendirilmektedir. Teminat sorunu yaşayan esnaf kredi garanti fonuna da başvuru yapılabilmektedir. Banka tarafından uygun bulunan kredi talebi için onay mekanizması işleme başlayacaktır.

verilebilecek iş kolu ise şu şekildedir; Madeni eşya, Motorlu araçlar, Elektrik, Ağaç Eşya, Deri Eşya, Giyim ve dokuma, Diğer alanlar ve değişik eşyalar gibi iş kolları ayrımından oluşmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.