Esnaf törenlerden umutlu

Esnaf törenlerden umutlu

746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma etkinlikleri hafta sonu başlıyor. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanıdan Mevlana dostları Konya’ya akın edecek. Anma törenleri Konya esnafına can suyu olacak

Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerini 7 Aralık cumartesi günü başlıyor. Dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin birçok şehrinden Mevlana dostları Konya’ya akın edecek. En çok ziyaretçi ise İran’dan bekleniyor. İran’ın yanı sıra Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden de yoğun katılım olacak. Çin, Japonya, Malezya ve Güney Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinden de törenlere yoğun ilgi olacak. Türkiye içinden de turizm şirketleri hafta sonları törenler için Konya’ya turlar düzenleyecek.

BEREKETLİ BİR HAFTA YAŞANACAK

Hz. Mevlana’yı Anma törenleri boyunca Konya’da maddi ve manevi anlamda bereket yaşanacak. Törenler boyunca Konya’daki tüm oteller tam kapasite hizmet verecek. Mevlana civarında faaliyet gösteren lokantacılar, hediyelik eşyacılar, kafeler törenler boyunca işlerinin artmasını umut ediyor. Önceki yıllar soğuk hava ve bazı ülkelerle yaşanan siyasi krizlerden dolayı katılımın düşük olması esnafta büyük bir hayak kırıklığı yaşatmıştı. Konya esnafı bu yıl gerçekleşecek törenlerden oldukça umutlu. Esnaf, Mevlana’yı Anma Törenlerinin kendilerine can suyu olacağını dile getirdi.
BİR HAFTA BİLE OLSA CANSU OLUYOR
Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü anma törenine ilişkin konuşan Esnaf Ali Turhan, "Konya esnafı olarak Hz. Mevlan'nın Vuslat yıl dönümünü dört gözle bekliyoruz. Yaz aylarında Konya’ya gelen turist sayısı artmıştı. Kış aylarında ise turist sayısında büyük bir düşüş yaşanıyor. Ama Hz. Mevlana’yı Anma Haftası’nda Konya’ya gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış oluyor. Bu da bizim işlerimize olumlu yansıyor. Bir hafta bile olsa işlerimizin hareketlenmesi Konya esnafına can suyu oluyor" dedi. Konya'da Hz. Mevlanayı saygıyla her yıl anılmasını çok mutlu olduklarını belirten Ali Turhan, şunları söyledi: “Mevlana Haftası'nda işlerimiz hareketleniyor, inşallah bu yılda yoğunluk olur, talep olur beklentilerimize cevap bulabiliriz. Tanıtımlar güzel geçen seneye göre kalabalık olacağını düşünüyorum."
MEVLANA HAFTASI BEREKETLİ GEÇECEK
15 yıl ahşap ustasılığı yaparak hayatına sürdüren Cengiz Yeşilbağ ise Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümünü Anma törenlerinin bereketli geçeceğini dile getirdi. Yeşilbağ, “Törenleri büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Törenlerin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağını ümid ediyoruz Mevladır gelmeden birşey diyemeyiz. Genelde her sene aynı oluyor. Bu yıl ülkemize gelen turist sayısında büyük artış oldu. Konya’ya gelen turist sayısı da arttı. Törenler boyunca satışlarımızın artmasını bekliyoruz. Biz de Konya esnafı olarak şehrimize gelen misafirlerimize hizmette kusur etmeyeceğiz."

MESUT TURAN

4-1-067.jpg4-2-083.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.