Esnaf siftahsız dükkân kapatıyor!

Esnaf siftahsız dükkân kapatıyor!

Koronavirüsün esnafın belini büktüğünü söyleyen Ilgın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Can, “İşletmelerin büyük çoğunluğu kapalı. Açık olan işletmelerde siftahsız dükkân kapatıyor. Bizim sesimize kulak verin” dedi

 

2018 yılının Ağustos ayından bu yana çok çalkantılı günlerden geçen küçük esnaf, Koronavirüs salgınından sonra işin içinden çıkamaz bir hale geldi. Dükkân ve işletmelerin çoğu kapatıldı, esnafın yanında çalışan işçiler işsiz kaldı. İşten çıkarılan işçiler, evine ekmek götüremez duruma gelirken, esnaf da iyice borca battı. Esnaflar, nefes alamaz hale geldi. Yetkililere “Bize sahip çıkın” çağrılarında da artış oldu. 

ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI!

Ilgın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Can, esnaflar adına yetkililere seslenerek “Bizim çağrımızı kulak verin” dedi. Koronavirüs dolayısıya iş potansiyelini kaybeden esnafın, işten çıkarılan işçinin çok zorlu günlerden geçtiğini dile getiren Başkan Can, “Durum gerçekten ciddi. Esnaflarımızın dayanacak gücü kalmadı, biz esnaflar  günden güne eriyor ve bitiyoruz” dedi. 

Can, devletin esnaflara yönelik yeni ve rahatlatıcı tedbirler alması gerektiğini dile getirdi. 

DÜKKÂNLAR 1 AYDAN BERİ KAPALI

“Esnaflarımız işsizliğe ayak uydurmaya çalışıyor” diyen Can, daha sonra şunları kaydetti: “Yasak geldiğinden beri berberlerimiz, kuaförlerimiz, kahvecilerimiz, tuhafiyecilerimiz ve birçok esnaf meslek grubumuz neredeyse bir aydan beri kapalı. Açık olan esnaflarımız da siftahsız dükkân kapatıyorlar. Esnaflarımızın kira sıkıntısı, çalıştırılan personellerin maaşı, vergi borçları, Bağ-kur, SSK ödemeleri, kredi ödemeleri esnafı altından kalkılamayacak bir hale getirdi. En önemlisi de bu insanların evde besleyecekleri çocukları var. Devletimizin sunmuş olduğu imkânlar esnaflarımızı bi nebze de rahatlatmış olsa da tatmin edici boyutta olmamıştır.” 

3 AY BOYUNCA ASGARİ ÜCRET KADAR YARDIM

Küçük esnaf olarak devletten beklentilerini de sıralayan Can, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: 

“Kapalı bütün işyerlerine devlet güvencesi altında en az 3 ay boyunca asgari ücret miktarı kadar nakdi yardım verilmesi gerekiyor.  Vergi levhası olan herkese uzun vadeli, bir yıl geri ödemesiz ,en az 50 bin tl faizsiz kredi verilmesini bekliyoruz. Esnafın mağduriyeti bir an evvel son bulmalı. Bu gidişat, gidişat değil.” 

EMRE ÖZGÜL

4-5-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum