Esnaf dertli

Esnaf dertli

Melike Hatun Çarşısı eski günlerini arar oldu. Çarşı esnafı fiyat ve kalitenin AVM ile süpermarketlerden daha iyi olmasına rağmen tercih edilmemesinden yana dertli

Konya’nın en eski pazarlarından ‘Kadınlar Pazarı’ olarak bilinen Melike Hatun Çarşısına halkın ilgisi her geçen gün azalıyor. Pazar esnafı vatandaşın pazara uğramamasından dert yanıyor. Büyük ölçekli marketlerin yapmış olduğu meyve sebze satışından bir hayli şikâyetçi olan esnaf, ürünlerin büyük marketlere kıyasla daha iyi ve ucuz olduğunu söylüyor.

AVM’LER ZARAR VERİYOR

Çarşı'da esnaflık yapan Veli Ünal, AVM’lerin artık mahalle aralarına kadar girdiğini ve Pazar kültüne zarar verdiğini söyledi. Çarşı esnafının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini aktaran Ünal, “Vatandaşlar artık pazarlardan alışveriş yapmıyor. Büyük süpermarket ve AVM’ler tercih ediliyor” dedi. Vatandaşların artık alışverişlerinin tamamında kredi kartlarına ihtiyaç duyduğunu belirten Ünal, “Çarşımızda kredi kartı kullanılmadığı için vatandaşlar tercih etmiyor. Toplum olarak kredi kartlarına bağımlı hale geldik. AVM ve süpermarketler artık mahalle aralarına kadar girdi. bu durum bizi olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı. Ünal, fiyatlarda bu yıl artış olmamasına rağmen vatandaşın önceki zamanlar gibi pazar alışverişine çıkmadığını vurguladı. Sebze ve meyvelerin fiyatlarının normal seyrinde ilerlediğini kaydeden Ünal, ürünlerin güncel fiyatları hakkında şunları söyledi: “Domates 3 lira, biber 3, patlıcan 2.5, salatalık 2, fasulye 4, kabak 3.5,  elma 1.5-2, nar 1.5-2, armut 2.5, portakal 2.5 ve mandalina 2 liradan satıyoruz.”

ESKİDEN DAHA KALABALIKTI

Çarşıda sebze satışı yapan Süleyman Aslan da, pazarın eskisi gibi yoğun ve kalabalık olmadığını kaydetti. Olumsuz sürecin esnafın etkilediğini dile getiren Aslan “Daha önceden pazar tıklım tıklım olurdu. Hareketliydi. Ancak son zamanlarda insanlar pazara uğramıyor. Vatandaşın cebinde nakit para yok pazara gelip nakit parayla alışveriş yapmak istemiyor” dedi. Çarşıda düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Aslan, düzenleme yapılması halinde çarşının Bedesten gibi güzel bir görünüme sahip olacağını söyledi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum