Esnaf birbirine destek olmalı

Esnaf birbirine destek olmalı

Esnaf teşkilatı olarak paylaşmanın ne denli önemli olduğuna ve bereketine inandıklarını söyleyen KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Yalnızca Ramazanda ya da belirli günlerde değil, her fırsatta birbirimize destek olmayı kendimize bir görev sayıyoruz”

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)'un düzenlediği geleneksel iftar yemeği programı bu yıl Sille Baraj Restorant'ta gerçekleştirildi. İftar Programına; KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak'ın yanı sıra; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekilli Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Gümrük Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz, SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hasan Görgülü, Büyükşehir Belediyesi Esnaf Şube Müdürü Ahmet Yalçın, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, protokol üyeleri, birliğin yönetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı 84 Meslek odasının başkanları, yönetim kurulu üyeleri, odaların genel sekreterleri ve personelleri ile birliğin personeli katıldı.

KONYA'NIN EN BÜYÜK AİLESİYİZ

İftar sonrası okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Muharrem Karabacak şunları söyledi: “Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, Allah’a kulluk etmenin şuurunu derinden hissettiğimiz milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını idrak etmenin heyecanını ve mutluluğunu Müslümanlar olarak bir kez daha yaşıyoruz. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran ve mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indiği mucizelerle dolu olan Ramazan Ayımızın dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir ay olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 84 Meslek Odamız ve 55 Bin Esnaf ve Sanatkârımız ile Konya’mızda büyük bir aileyiz ve bu güçlü ailenin fertleri olan bizler bu mübarek ayda da, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmenin gururunu taşıyacağız. Esnaf Teşkilatı olarak bizler, paylaşmanın ne denli önemli olduğuna ve bereketine inanıyoruz. Yalnızca Ramazanda ya da belirli günlerde değil, her fırsatta birbirimize destek olmayı kendimize bir görev sayıyoruz. Kişisel çabalarımızın dışında da bu geleneklerimizi yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Biz esnaf ve sanatkârlar olarak hiçbir beklentimiz olmadan ülke ekonomisine ve istihdama katkısı çok büyük bir aileyiz. Bugün burada bizlerle birlikte esnaf soframızda iftarını yapan çok değerli protokolümüze, Birlik, Oda ve Kooperatif Başkanlarımıza, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize, Genel Sekreterlerimize, iftar programımıza teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ediyor, hepinize hayırlı Ramazanlar dileyerek saygılarımı sunuyorum.”

İftar programında Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da birer selamlama konuşması yaptı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.