Eşlerine kızdılar  tandır evi açtılar

Eşlerine kızdılar tandır evi açtılar

Üç arkadaş... Düne kadar ellerine hamur bile değmezken bugün Konya'nın en meşhur tandır evinin ustaları arasında yer alıyorlar. Eşlerinden istedikleri tandır böreğini yiyemeyince dükkan açmaları ise hikayeyi daha da ilginç kılıyor

Biri galerici, biri matematik öğretmeni, diğeri ise elektrik teknisyeni... Bu üç arkadaş eşlerinden istediklerin tandır böreğini alamayınca, dükkan açmaya karar verdiler. Şimdi hem kendileri yiyor hem de satışını yapıyor. İş yeri açma fikri ilk olarak uzun yıllar galericilik yapan Ömer Faruk Değer'in aklına geliyor. Tandır evi açma fikrinin emeklilikten sonra akıllarına geldigini belirten Ömer Faruk Demir, "Evde emekliliğin tadını çıkarmayı planlarken kendimizi burada bulduk" diyerek hikayesini özetliyor.

3-1.20151107120251.jpg

Eşlerinden bekledikleri tandır böreğini yiyemeyen arkadaşlardan  Demir, "Konyalılar ağzının tadını iyi bilir. Bizler arkadaşlarca toplanıp bir tandır böreği ziyafeti çekelim istedik. Hanımlarımıza bu durumu ilettik. Ancak kendileri yapmadılar. İkinci kez söyledik. Yine yapmadılar. Bizler de Konya'da bizim gibi bir çok kişinin olduğunu düşünerek bir dükkan açmaya karar verdik. Fikri ilk olarak kendisi de emekli olan Mehmet Arıcı'ya ilettik. O da aynı dertten müzdarip olduğu için fikir aklına yattı. Daha sonra yine emekli elektrik teknisyeni Mehmet Uymaz da aramıza katıldı" ifadelerini kullandı.

KONYALININ TANDIRA HASRET KALDIĞINI GÖRDÜK

Kamyon Garajı olarak bilinen yerde açtıkları dükkanlarının büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Değer, "Fikrimiz aklımıza yatsa da ilk defa böyle bir işe giriştiğimiz için biraz tedirgindik. Ancak faaliyete geçmemizle birlikte buraya müşteri akını oldu. Özellikle öğle saatlerinde işlere yetişemez olduk. Yardımcı olarak bir eleman da aldık. Öğle saatlerinden sonra işler biraz daha rahatlıyor. Bizler de gördük ki, bizim gibi birçok Konyalı tandır böreğine hasret kalmış. Burada kuzu tandır da yapıyoruz. O da büyük ilgi görüyor ki işlere yetişemediğimiz için kuzu tandırı randevu usulü çalışıyoruz. Adımızın duyulmasının ardından buraya çok sayıda milletvekili, emniyet müdürü hatta vali bile geldi. Şehrin bir ucundan buraya sadece 2 tandır ekmeği yemek için gelenler var" diyerek tandır evinin büyük bir ilgi ile karşılaştığını kaydetti.

3-4.20151107120306.jpg

ELİMİZ YATKIN DEĞİLDİ

Üç arkadaşın da mesleklerinin ayrı olmasına dikkat çeken Değer, "Ben galericilik yaptım uzun yıllar. Tandırda duran Mehmet Arıcı emekli matematik öğretmeni. Sonradan aramıza katılan arkadaşımız Mehmet Uymaz da elektrik teknisyeni. Yani üçümüzün de eline daha önce hamur değmedi. Ben servise bakıyorum. Mehmet Arıcı tandır başında duruyor. Mehmet Uymaz arkadaşımız da hamur ve içini hazırlıyor. Servise bakan üniversiteli bir arkadaşımız daha var o da yarı zamanlı çalışıyor. Hiçbirimizin bu işe başlarken bir deneyimi yoktu. Evde yemeği hanım yapardı, biz yerdik. Şimdilerde bizden işten gelirken tandır böreği getirmemizi istiyorlar. Ancak kendileri ilk başta bizlere yapmadıkları için bu isteklerini sıcak karşılamıyoruz" şeklinde konuştu.

3-2.20151107120319.jpg

RUSYA'YA KADAR GİTTİ

Gelenlerin ikinci gelişlerinde ailelerini de getirdiğini belirten Değer, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Böreğimizden yiyen lezzetinden çok memnun kalıyor. İkinci gelişlerinde ailelerini, arkadaşlarını getiriyor. Adımız hızla yayıldı. Öyle ki Konya dışından gelenler oldu. İstek üzerine bizler de kargo ile şehir dışına yolluyoruz. Rusya'ya bile börek gönderdik. Birçok Avrupa ülkesine de börek gönderdik" sözlerini kullandı. Hikayelerini duyanların şaşkınlıkla karşıladığını sözlerine ekleyen Değer, "Eşlerimiz bizlerin bu işin altından kalkamayacağımızı söyledi. Sadece en başta bir bayan işçi bize tandır böreğinin nasıl yapıldığını gösterdi. Bizler de yapa yapa işi kaptık ve bugünkü duruma geldik. Zaman zaman müşterilerimiz ile girdiğimiz diyalogda hikayemizi anlatıyoruz. Hikayemizi duyan şaşkınlıkla karşılıyoruz. En başta biz eşlerimize tandır böreği yaptıramıyorduk. Ancak şimdi onlar dükkana tandır böreği yemeye geliyorlar."

MERHABA ŞEHİR DERGİSİ - merhabahaber.com

derg.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.