Eskişehirli Peygamber Sevdalıları Ödüllerini Aldı

Eskişehirli Peygamber Sevdalıları Ödüllerini Aldı

Eskişehir’de Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV) organizesinde 'Eskişehir O’nu Okuyor' adlı kitap okuma yarışmasında dereceye giren 18 kişi ödüllerini aldı.

Eskişehir’de Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV) organizesinde 'Eskişehir O’nu Okuyor' adlı kitap okuma yarışmasında dereceye giren 18 kişi ödüllerini aldı. Yaklaşık 20 bin kişinin başvurduğu yarışmada Eskişehirliler, peygamber sevgisini yarışarak göstermiş oldu.

Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde 2 bin kişinin katılımıyla yapılan program, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Programın sunuculuğunu Ahmet Bozkuş yaptı. Programda Süleyman Erkişi'nin Peygamber Efendimiz’i (sas) anlatan ilahileri dinleyenleri duygulandırdı.

'Eskişehir O’nu Okuyor' yarışmasına katılan 20 bin kişiden 18 kişi ödül almaya hak kazandı. Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz' kitabında 1. Ayşe Dönmez'e umre, 2. Fatih Keskin Ipad, 3. Güzin Güneş bilgisayar, 4. Raziye Doğan bisiklet almaya hak kazandı. Sonsuz Nur kitabında 1. olan Hatice Alveroğlu ve Abdül Matem Ahmet Zayi umre, 2. Hacer Türkan Ipad, 3. Mustafa Kaval bilgisayar, 4. Emine Yıldız bisiklet kazandı. Rahime Kaya'nın 'Efendimiz' kitabında 1. Akif Erşahin Ipad, Ömer Yusuf Önalan bilgisayar, 3. ve 4. olanlara da bisiklet verildi. Eskişehir Eğitimciler Derneği (ESED) organizesinde yapılan Peygamber Efendimiz'i (sas) en iyi anlatan şiir ve hikaye yarışmasında dereceye giren 6 yarışmacıya da çeşitli hediyeler verildi.

İlahiyatçı-Yazar Reşit Haylamaz, katılımcılara bir konuşma yaptı. İlahiyatçı Yazar Haylamaz, bu programların, insanların Efendimiz’i (sas) okumasına teşvik ettiğini söyledi. Haylamaz, "Sadece bir yıllık bir program değil; önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimizin (sas) bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz’i (sas) tanımadığımız çok aşikâr. Tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Ülkemizin en büyük ihtiyacı o manevî atmosferi tanımaktır. Onu sadece nisan ayında değil her gün anlatmalıyız.” dedi. Program, sanatçı Süleyman Erkişi’nin seslendirdiği ilahilerle son buldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.