Eskişehir Ormanlarının Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

Eskişehir Ormanlarının Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, amenajman planlarının yenilenmesi için düğmeye bastı. Bölge Müdürlüğü'nün, ormanlık alanların gelecek 20 yılını planlayacak olan amenajman heyetleri, Eskişehir’de bir araya gelerek durum değerlendirmesi...

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, amenajman planlarının yenilenmesi için düğmeye bastı. Bölge Müdürlüğü'nün, ormanlık alanların gelecek 20 yılını planlayacak olan amenajman heyetleri, Eskişehir’de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’i makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Kocakır ormanlık alanında ve Fidanlık Müdürlüğü salonunda birer toplantı yaptı. Bu toplantının ardından, Orman Genel Müdürlüğü uzmanları Murat Varlıbaş ve Mustafa Üner, Karaçam ve Sarıçam ormanlarında gençleştirme teknikleri konusunda eğitim verdi. Amenajman planları ile eşgüdümlü olarak yapılacak olan silvikültür planları içinde Kalabak ormanlarında bir uygulama yapıldı.

Planlamada görev alacak personele fonksiyonel planlama için yapılması gereken çalışmalar, yetişme muhiti özellikleri, toprak yapısı ve derinliği, bölgedeki yaban hayatının durumu gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Yeni yapılacak planlarda, ormanlık alanlar, gördüğü hizmetlere göre sınıflandırılarak mesire ve piknik alanı, baraj havzası, su koruma sahası, toprak muhafaza, kent ormanı ve yaban hayatı vb. planlamada dikkate alınacak.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ,Kalabak Ormanları olarak bilinen, Türkmen Dağı'nın planlamasına ayrı bir önem vereceklerini söyledi. Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin içme suyunu karşılayan havza olan Türkmendağı’nın daha fazla su tutmasına yönelik planlama yapılacağını ifade eden Recep Ateş, şöyle dedi:

“Bilindiği gibi ortalama yüksekliği bin 700 metre olan ve hiçbir kirliliğin olmadığı Kalabak Ormanlarımız bizim için çok önemli. Şehrimizin içme suyunu karşılıyor. Son yıllarda az kar yağması nedeniyle yer altı sularında belirgin bir azalma var. Yapacağımız planlarda bunu dikkate alacağız. Bölgenin daha fazla su tutmasına yönelik müdahalelerimiz olacak. Ayrıca, burası nesli tükenmekte olan kara akbabaların da yaşam alanı. Akbabaların yuva yaptığı bölgeleri ve yaşlı ağaçları koruyacağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.