Eski vekillere vefa yemeği

Eski vekillere vefa yemeği

AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı, ilçe teşkilatında geçmişte görev almış parti mensupları için vefa yemeği programı düzenledi.

Etkinliğe AK Parti Milletvekili Ömer Ünal, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı, çok sayıda parti üyesi ve davetliler katıldı. Konya'da teşkilat çalışmalarında Karatay'ın öncü olduğunu belirten ve diğer teşkilatlara da örnek olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Ömer Ünal, referandum sürecini de değerlendirdi. Konya teşkilatı olarak çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacaklarını söyleyen Ünal, Türkiye’nin hatta Osmanlı’nın 150 yıllık yönetim anlayışının millet iradesiyle değişeceğini vurguladı. 1982 Anayasası’nın vesayet sistemini ön plana çıkardığını ifade eden Ünal, AK Parti’nin iktidar olduğu günden itibaren bu vesayet sistemiyle mücadele ettiğini kaydetti. Vesayet odaklarının parlamenter sistemin yanı sıra cumhurbaşkanlığı makamını da bu doğrultuda kullandığına dikkat çeken Ünal, “28 Şubat bunların en önemli göstergesidir. Cumhurbaşkanı o gün, hükümet kurma yetkisini Necmettin Erbakan’dan alıp daha az oy alan başka bir kişiye verdi. Cumhurbaşkanlığı makamı milli irade dışında vesayet odakları tarafından kullanıldı. 2002 öncesinde en büyük ekonomik sosyal ve siyasi krizini yaşadık. Aynı dünya görüşüne sahip Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit ters düştü. Aynı görüşe sahip olsalar bile bir gemide iki kaptan olamayacağını gördük. 16 Nisan’da halk onay verirse bu durum ortadan kalkacak” değerlendirmesinde bulundu.

13-3-011.jpg

CHP, MADDELERİN HEPSİNE KARŞI ÇIKTI

18 maddelik Anaysa değişikliğine CHP’nin bütün gücüyle karşı çıktığını vurgulayan Ünal, bazı maddeler üzerinden örnekler verdi. Ünal, “CHP, başta yargının tarafsız olmasına karşı çıkarken seçilme yaşının da 18’e indirilmesini istemedi. Bu sayede CHP’nin gençlere güvenmediğini görmüş olduk. 18’inde seçme hakkını kabul eden zihniyet seçilme hakkını kabul etmiyor. Bunun yanı sıra Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nda değişiklikler olacak. 13 üyenin 4’ünü Cumhurbaşkanı, 7’sini de milletvekilleri seçecek. Türkiye’de rejim sorunu yok. Hakimiyet milletindir. Bu nedenle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin 7’sini milletin seçtiği milletvekilleri belirleyecek. CHP buna da karşı çıkarak üyelerin yargı bürokrasisi tarafından seçilmesini istiyor. CHP her bir maddeyi engellemek için akla hayale gelmeyecek eylemlerde bulundu. 40 yıl düşünsem kendimi kürsüye kelepçelemek aklıma gelmezdi. Trabzon milletvekilini ısırdılar. CHP sandığı milletin önüne götürmekten çekinirken halktan hayır demesini istiyor” dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 16  Nisan'da yapılacak olan referandumun ülke için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Referandum çalışmaları kapsamında tüm kadroları ile sahaya indiklerine dikkat çeken Hançerli,"Göreve geldiğimiz günden beri tek bi amacımız vardı. Millete, Konya'ya ve Karatay'a hizmet etmek. 2007'den 2017'ye Karatay'da bir çok şey değişti. Adliye Sarayı, Raylı sistem gibi hizmetlerimiz say say bitmez. İlerleyen zamanlarda da Karatay'da 2 katlı binalar tarih olacak. 16 Nisan'da yapılacak referandum sürecinde de kalan günlerde gencinden yaşlısına kadınından erkeğine canla başla çalışacağız. İnşallah en büyük Konya'da evet Karatay'dan çıkacak" ifadelerini kullandı. Program sonunda, geçmişte ilçe teşkilatında görev yapmış ve yapmakta olan parti mensuplarına plaket takdim edildi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.