Eski Köy Okulu Anaokul Ve Kurs Merkezi Oldu

Eski Köy Okulu Anaokul Ve Kurs Merkezi Oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ndeki eski okul binasını modern bir anaokulu ve kurs merkezi olarak bölgeye kazandırdı. Kırsal kalkınmadan spora, turizmden sanayinin gelişm...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ndeki eski okul binasını modern bir anaokulu ve kurs merkezi olarak bölgeye kazandırdı. Kırsal kalkınmadan spora, turizmden sanayinin gelişmesine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında olmamasına rağmen eğitime tesis desteği vermeye devam ediyor. Bugüne kadar Bursa genelindeki tüm okul binalarının eksikliklerinin giderilmesinden, okullara spor salonu kazandırılması ve ihtiyacı karşılamayan eski okul binalarının yenilenmesine kadar önemli eğitim yatırımlarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ne de anaokulu ve halk eğitim merkezi binası kazandırdı. Kullanılmayan ve harabeye dönen köy okullarının ihtiyaçlar doğrultusunda yenilerek, yeniden bölge halkının kullanımına sunulması için daha önce Bursa Valiliği ve İl Müdürlüğü ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki ilk eserini de Çağrışan’a kazandırmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da işin sorumluluk alanına girip girmediğine bakmaksızın halkın taleplerini karşılamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Valilik ve Milli Eğitim’le yapılan protokoller kapsamında, köylerde atıl halde kalan tüm köy okullarını modernize ederek halkın kullanımına açacaklarını belirten Başkan Altepe, “Her alanda yoğun bir faaliyet içindeyiz. İş bizim mi değil mi diye bakmıyoruz. Emniyet’ araç ve motor desteğinden, bina yapımına ve kamera sistemlerinin kurulmasına kadar her alanda gerekli desteği veriyoruz. Çünkü Bursa’nın bir huzur kenti olmasını istiyoruz. Yine Milli Eğitime her alanda destek veriyoruz. İşte burada da olduğu gibi harabe halindeki köy okulunu son derece modern bina haline dönüştürdük. Çatısından zeminine, duvarlarından bahçe düzenlemesine kadar bina tamamen yenilendi ve bölge halkının talepleri üzerine anaokulu ve halk eğitim merkezi olarak hizmete açıyoruz. Kullanılmayan tüm köy okullarını bu şekilde bölge halkının kullanımına açacağız. Halkımız bizden ne istiyorsa hanımlarımız için kurs merkezi, okul ve spor kulübü olarak ne istiyorsa eski binalar bu şekilde kullanıma açılacak. Çağrışan Anaokulu ve Halk Eğitim Merkezi’miz de hayırlı olsun” dedi.

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bursa’daki BUSMEK merkezini gezdiğini ve çok beğendiğini dile getirerek, “Mudanya ilçe merkezindeki Halk Eğitim Merkezi binası da kötü durumda. İlçe halkımızın da BUSMEK kurslarıyla ilgili özel bir ilgisi ve talebi var. Eğer bir bina kiralamak suretiyle Halk Eğitim Merkezi ve BUSMEK’i de bünyesinde barındıracak bir mekanın ilçemize kazandırılması konusunda da Başkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Çağrışan Mahallesi Muhtarı Ahmet Gün de mahalleye kazandırılan modern eğitim binası için Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri, daha sonra okulun içini gezdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.