Eski başkan laf dinlemiyordu!

Eski başkan laf dinlemiyordu!

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevden alınan esi Merkez Bankası Başkanı ile ilgili "laf dinlemiyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ekonomik gelişmelere de değinirken "Önceki Merkez Bankası Başkanı'nı görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu." dedi.

"Ülkemize, geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren döviz kuru, faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk. Hep ne diyorduk, bu faizi düşürmekten başka çare yok. Bunu düşürdükçe enflasyon düşer dedim. Bu da olduğu zaman büyüme hızlanır dedim." açıklamasında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önceki Merkez Bankası Başkanı'nı görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu. Yeni arkadaşımızla yola devam ettik. Şimdi bu adımlar atılınca hava değişti işte tek haneye düştük enflasyonda.
Döviz kurunu nispeten stabil hale getirdik. Hem gösterge faizlerinde, hem piyasa faizlerinde ardı ardına indirimler yapılıyor.
Araç ve konut kredilerindeki düşüş, bu piyasaları yeniden canlandırdı. Enflasyonu da, Ekim ayı itibariyle yüzde 8,6 seviyesine indirerek yeniden tek haneli rakamlara düşürdük."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.