Eski Başbakan Schröder: Siyaset Ruhumu Zedeledi

Eski Başbakan Schröder: Siyaset Ruhumu Zedeledi

Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder (SPD), siyasetin üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını ve ruhunu zedelediğini söyledi. Memleketi Hannover’de Marktkirche isimli kilisede konuşan Gerhard Schröder, kendi inancı, ahlak anlayışı...

Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder (SPD), siyasetin üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını ve ruhunu zedelediğini söyledi. Memleketi Hannover’de Marktkirche isimli kilisede konuşan Gerhard Schröder, kendi inancı, ahlak anlayışı ve siyaset konularında açık ifadeler kullandı.

Siyasi hayatındaki en zor kararlardan birinin Alman askerinin Kosova ve Afganistan’da görev yapması lehine aldığı kararlar olduğunu söyleyen Schröder, bu kararlarında hata yapıp yapmadığı yönündeki bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Siyasi hayatımda aldığım kararlarda tabii ki, hatalar da yaptım, mesuliyet altına girdim. Bu kararlar sonucu hayatını kaybeden, yaralanan insanlar oldu. Ancak böyle bir durumda şunu da görmeliyiz: Karar vermeyen de hata yapar ve sorumluluk altına girer. Hatta karar vermeyenler bazen daha büyük bir sorumluluk altına girebilir. Köşeye sıkıştırılan insanlara yardımda bulunmamak daha büyük bir sorumluluk altına girmek olur.“

Bugün 70 yaşında olan eski Başbakan Gerhard Schröder, kendi inancı ile ilgili olarak da konuştu. Schröder, kiliseye üye olduğunu, ancak inancının sağlam olmadığını da ifade etti. Schröder, “İnanç noktasında ben şüpheleri olan ve arayış içinde olan biriyim. Bu nedenle 1998 ve 2002 yıllarında başbakanlık görev yeminini ederken ilahi formülü kullanmadım.“ dedi.

Başbakan Gerhard Schröder 1998 ile 2005 yılları arasında Almanya’da başbakanlık yaptı. Hannover’deki Martkirche Klisesi yılda iki kez ünlüleri kürsüye davet edip konuşturuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.