Eski Bakan Günay: Erdoğan Anayasa İlkelerini Çiğniyor

Eski Bakan Günay: Erdoğan Anayasa İlkelerini Çiğniyor

Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra söylediği, "Yeni bir sayfa açalım." sözünün havada kaldığını belirtti. Günay, “Sayın Erdoğan...

Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra söylediği, "Yeni bir sayfa açalım." sözünün havada kaldığını belirtti. Günay, “Sayın Erdoğan milletin birliğini temsil eden bir cumhurbaşkanı gibi değil, hala parti başkanı gibi davranıyor. Bu tutumuyla da Anayasa ilkelerini çiğniyor ve rejimin meşruiyetini tehlikeye sürüklüyor." dedi.

'ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BAŞIMIZ ÇOK AĞRIYACAK'

"Egedesonsöz" internet sitesine açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, Türkiye üzerinden Suriye'ye El Nusra ve IŞİD militanlarının geçmesine göz yumulduğunu ileri sürdü. Günay, "Türkiye'nin Suriye olaylarındaki tavrının terörist, aşırı unsurların ülkemizden geçişi, bunlara yardım ve destek olunup olunmadığı gibi konuların, gelecek yıllarda uluslararası platformlarda başımızı çok ağrıtacağı kaygısını paylaşıyorum. Peşmergelerin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçiş tarihinin 29 Ekim olmasını da manidar buluyorum.” dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE HÜKÜMETİN TAVRI YANLIŞ'

Hükümetin çözüm sürecinde baştan beri yanlış yaptığını ifade eden Ertuğrul Günay, “Türkiye'nin 80'li yılların ortasından beri yaşadığı etnik kökenli terör eylemlerinin son bulması, bütün yurttaşlarımızın özgürlük, eşitlik ve barış içinde birlikte yaşaması hepimizin ortak dileğidir. Bu nedenle adına ne denilirse, toplumumuzu barışa götürecek olan adımları elbet destekleriz ancak son dönemde 'çözüm süreci' denilen girişim, yöntem olarak bir yanlıştan yola çıktığı için kalıcı bir sonuca ulaşması zor, neredeyse imkansızdır. Türkiye'nin, Öcalan'ın yakalandığı 1999'dan bu yana geçen 15 yıl içinde ki bunun 12 yılı AKP iktidarıdır, Öcalan'ı devredışı tutarak doğrudan Kürt yurttaşlarımızın desteğini kazanacak uygulamalar gerçekleştirmesi gerekirdi. Bunun yerine tek muhatabın Öcalan'a indirgenmesi, hiçbir toplum ve siyaset çevresiyle paylaşılmadan, istihbarat birimlerinin pazarlıklarıyla kalıcı bir çözüme ulaşılması, her an tıkanması kaçınılmaz, güvenilmez, tehlikeli bir süreçtir." dedi.

'ADAY OLMAYACAĞIM'

Yaklaşan genel seçimi de değerlendiren Milletvekili Günay, aday olmayacağını söyledi. Günay, "Mevcut ya da yeni partilerden çeşitli öneriler var. Arkadaşlarımızın bu iyi niyetli öneri ve değerlendirmelerine teşekkür ederim ancak önümüzdeki genel seçimde aday olmayı düşünmüyorum. Bağımsız ve beklentisiz bir siyaset adamı olarak, düşünce ve deneyimlerimi bütün toplumla paylaşmaya çalışacağım." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.