Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Eşel mobil sistemi geldi

Eşel mobil sistemi geldi

Medyadan öğrendiğimize göre 2015 yılı cezaları 2014 yılına oranla % 10 oranında artacaktır. Bu artışı otomatiğe bağlayan hükümet, her yıl ülkede ki enflasyon oranında bu artışları vatandaşından isteyecek.

Bu konu ile ilgili haberin başlığı ve haberi şu şekildedir. “Vatandaşa para makinesi gözüyle bakılan Türkiye’de, insanın kıymeti toplanacak hâsılat kadar etmiyor.”

2015 Yılı Programı’nda asgari ücretli, memur ve emekli, yine “asgari” zamlara layık görülürken; vergi, harç ve cezalar yüzde 10.11 oranında zamlandı.

Vergi, harç ve cezalar yüzde 10.11 artarken, motorlu taşıtlar vergisinden pasaport haçlarına, trafik cezasından damga vergilerine kadar pek çok kalem zamlanmış ve bunların yine vatandaşın cebinden çıkacağı gerçeği hasıraltı edilmiştir. Bu ceza ve vergi artışları meraklıları tarafından her zaman ve her yerde bulunabilir.

Bu uygulama sadece bu seneye ait değildir. Önümüzdeki sene başında yine şekilde yani enflasyon oranında vergiler, cezalar ve harçlar artacaktır. Bu, vatandaşın “Yandım anam” demesine kadar devam edecek ve bu gidişle vatandaşlarımızın durumu Suriye’den ülkemize iltica edenlerden daha kötü duruma düşecektir.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ NEDİR

Bu kelimeyi biz ilk defa Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1996 yılında Başbakan olarak hükümeti kurunca duymuştuk. Hocamız “Eşel Mobil sistemini” ilan ederken;

“Bizim hedefimiz adil ekonomik düzeni kurmaktır.

Adil düzende, mal fiyatlarının içine girmiş ne faiz, ne dolaylı vergiler ve ne de reklam giderleri olamaz. Böylece Adil düzende mal fiyatları bu günkü mal fiyatlarına nispetle 1/3 oranında daha ucuz olacak, büyük kapasiteli fabrikalar 1/3 oranında daha az sermaye ile kurulabilecektir. Tabii bu aynı zamanda istihdamın da büyük artışlar sağlayacaktır.

Adil düzenin kurulmasına kadar geçen zamanda işçi, memur, dar gelirli, dul, yetim, öksüz ve engelliler için Eşel mobil sistemini hayata geçiriyoruz. Yani onların ücret ve maaşları, her yıl ülkede artan enflasyon oranında otomatik olarak artacak ve buna ne hükümet ve ne de sendikalar mani olamayacaklardır” demişti. Bu sözleri demekle kalmadı. Aldığı kararlarla Eşel mobil sistemini fiilen hayata geçirdi.

Böyle hayırlı ve güzel bir uygulamaya “sendika ağalıkları” saltanatları ellerinden gideceğine inandıkları için büyük tepkiler gösterdiler. Yürüyüşler ve mitingler yaptılar. Refah-Yol hükümetinin yıkılması çalışmalarında bu sendika ağaları yine büyük roller aldılar. Basında adına beşli çete denilen bu adamları en önde görmekteydik.

vatandaşa-zam-şoku.jpg

“2015 Yılı Programı’nda asgari ücretli, memur ve emekli, yine “asgari” zamlara layık görülürken; vergi, harç ve cezalar yüzde 10.11 oranında zamlandı. 

İŞTE HOCANIN ÖĞRENCİLERİ

Sekiz on kanunun aynı anda meclise sunulmasına ve onun kanunlaşmasına “torba yasa” deniliyor.

Kanun tasarı ve tekliflerini tek tek meclise sunsalar, her bir yasa komisyonlarda ve meclis genel kurulunda muhalefet milletvekilleri, bunlar hakkında aşağı yukarı konuşmalar ve oylama yapılarak kanunlaşacaktır. Hâlbuki torba yasada kim hangi yasa maddesiyle ilgili konuşacak bunlar alenen görülemeyecektir. Onun içi dikkat ederseniz iktidar mensupları yasalar hakkında fazlaca görüşme yapılmadan “Ben yaptım, oldu” mantığıyla hareket ederek, kanunları çıkartmakta ve halk üzerinde uygulamaya başlamaktadır. Onun için iktidar mensuplarının son zamanlarda başvurdukları yöntem “torba yasası yöntemi” olmaktadır.

2015 yılı vergi, ceza ve harçlara gelen bu zamlar, milletin belini daha da bükse de iktidar mensupları bundan çok memnunlar.

Erbakan Hocanın öğrencileri de Hocaları gibi Eşel mobil sistemini uygulamaya geçirmiş, Hocalarının yolunda olduklarını dost düşman her kese göstermişlerdir. Bir fakla ki; Hocamız bu sistemle, 70 milyon halkımızın refahını sağlamasını düşünerek, “ücret ve fiyatlara eşel mobil sistemi uygulamış”, ancak öğrencileri halkın cebinden daha çok almayı yeğleyerek, eşel mobil sistemini bu şekilde (vergi, zam ve harçların artışı için) çalıştırmışlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR