Esed Yönetimi Zorla Asker Topluyor

Esed Yönetimi Zorla Asker Topluyor

Suriyeli muhalifler, son dönemde önemli ölçüde asker sıkıntısı yaşayan Esed yönetiminin gençleri askere götürmek için operasyonlar yaptığını iddia etti. Toplanan yüzlerce kişinin zorla yedek asker olarak orduya alındığı ifade edildi....

Suriyeli muhalifler, son dönemde önemli ölçüde asker sıkıntısı yaşayan Esed yönetiminin gençleri askere götürmek için operasyonlar yaptığını iddia etti. Toplanan yüzlerce kişinin zorla yedek asker olarak orduya alındığı ifade edildi.

Muhalifler, Esed ordusunun Hama şehrinde gençleri toplamak amacıyla bugün şafak vakti operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi. Ordunun Hama’nın Erbain, El Kusur, Şeyh Anbar, Ceracime semtlerinde birçok ev tek tek arayarak gençleri topladığı belirtildi.

Hama Basın Merkezi, şehrin tamamının kuşatılmasının ardından giriş- çıkışların kapatıldığı evlerde yapılan aramalarda 1984 ve üzeri doğumlu olanların tutuklanarak emniyet merkezlerine götürüldüğünü aktardı. Yapılan arama ve operasyonlarda bin 500 kişinin silah altına alındığı açıklandı. Toplanan gençlerin Hama’da ailelerinin yanında kalarak yönetimle birlikte savaşma veya başka şehirlere götürülerek orada cepheye gitme arasında iki seçeneğin sunulduğu ifade ediliyor.

Esed yönetiminin çatışmalarda çok sayıda askerinin ölmesinin yanı sıra IŞİD ile mücadele etmek için çok sayıda Iraklı milisin ülkesine gitmesiyle asker sıkıntısının had safhada olduğu belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.