Erzin'de Yapılan Doğalgaz Çevrim Santrali Elektrik Üretimine Başladı

Erzin'de Yapılan Doğalgaz Çevrim Santrali Elektrik Üretimine Başladı

Ak Enerji tarafından Hatay'ın Erzin ilçesinde Burnaz sahiline yapılan doğalgaz kombine çevrim santrali, elektrik üretimine başladı.

Ak Enerji tarafından Hatay'ın Erzin ilçesinde Burnaz sahiline yapılan doğalgaz kombine çevrim santrali, elektrik üretimine başladı. Türkiye’de ihtiyaç duyulan elektrik üretiminin yüzde 2,6’sını üretecek çevrim santrali, diğer ünitelerinin de faaliyete geçmesi ile birlikte ülkenin enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayacak.

2011 yılı aralık ayında yapımına başlanan Erzin Doğal Kombine Çevrim Santrali 29 ay sonra tamamlandı. Santralin 1 numaralı gaz türbin ünitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca görevlendirilen yetkililer ile şirket ve müteahhit firma yetkililerinin katılımıyla geçici kabul işlemleri yapıldı. Santralin üretime başlayan ünitesi 297 mwm ve 292 mwe gücünde.

Doğalgaz çevrim santrallerinin bakanlıkça belirtilen şartnamelere harfiyen uyduklarını belirten yüklenici firma Egemer Elektrik Üretim AŞ'nin Genel Müdürü Serhan Gencer, firma olarak insan sağlığı unsurunu birinci planda tuttuklarını söyledi. Santrallerin yapımına ''Biz Kocaman Bir Aileyiz'' sloganı ile başladıklarını söyleyen Serhan Gencer, inşaat alanına ilk kazmanın vurulduğu günden bugüne kadar bölgede binlerce kişiye iş kapısı olduklarını hatırlattı. İlçe esnafının yanı sıra bölgede bulunan birçok işletmenin de hareketlenmesini sağladıklarını vurgulayan Gencer, santralin ilçe ve bölge ekonomisinde lokomotif görevi gördüğünü kaydetti.

Ak Enerji tarafından yapılan açıklamada ise ''Dünya Çevre Örgütleri tarafından onaylanan ve tüm çevre kriterlerinin ortak görüşü olarak bilinen doğalgaz ile çalışacak olan Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirtilen tüm kriterleri yerine getirerek, resmen ticari üretime başladı.'' denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.