Erzin'de Toki'nin Yaptığı Konutlar Kura Çekimiyle Teslim Edildi

Erzin'de Toki'nin Yaptığı Konutlar Kura Çekimiyle Teslim Edildi

Hatay'ın Erzin ilçesinde TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yapılan 192 konut, yapılan kura çekimiyle teslim edildi. Yapılan kura çekiminde ev sahibi olan vatandaşlar, sevinçlerini ailelerine sarılarak paylaştı. Erzin'in Mahmutlu Mahallesi'ne...

Hatay'ın Erzin ilçesinde TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yapılan 192 konut, yapılan kura çekimiyle teslim edildi. Yapılan kura çekiminde ev sahibi olan vatandaşlar, sevinçlerini ailelerine sarılarak paylaştı.

Erzin'in Mahmutlu Mahallesi'ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle 192 konut yapıldı. Yapımı tamamlanan konutlara sahip olabilmek için tamamını dar gelirli ailelerin oluşturduğu 202 kişi başvuru yaptı. Erzin düğün salonunda yapılan kura çekimine Sosyal Yardımlar Daire Başkanı Huriye Seven, Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Bahadır Aslan, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sosyal Yardımlaşma Daire Başkanı Huriye Seven, "Erzin'de 192 adet konut var. Bunlar 2+1 konut. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız finansmanıyla, TOKİ işbirliğiyle yürütülen. Erzin'de bu kapsamda bugün hak sahiplerini belirledik, bir ay sonra yerleşmeye başlayacaklar. Düşük gelirli ailelere yönelik yapıldığı için konutun normal maliyetinin altında bedelle satışa sunuyoruz, katkı payı şeklinde alıyoruz. Oturmaya başladıktan sonra 6 ay sonra 130 lira taksitle ödeyecekler, 270 ay ödeyecekler. Hiç artış yok. Sıfır faizli. Peşin ödemek isterse ise öder, tapuları 10 yıl sonra vereceğiz. Erzin'deki konutlar tamamlandı, teslim alın yazısı gönderildi. Aboneliklerini yaptırdıktan sonra 1 ay sonra yerleşmeye başlayabilirler." dedi.

İhtiyaç sahibi ailelere devlet olarak kucak açtıklarını ifade eden Erzin Kaymakamı İskender Yönden, "Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanında. Biz de Erzin'de TOKİ'ye ihtiyaç olduğunu belirledik. TOKİ yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde 2011 yılında Mahmutlu Mahallesi'nde 192 konutun inşaatına başlandı. Bu yılbaşı itibariyle konutlar tamamlandı. Şimdi de yaptığımız kura çekimi sonucu hak sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

Noter huzurunda yapılan kurada, vatandaşlar oturacağı daireyi kura çekerek kendisi belirledi. Kura çekiminde öncelik 15 engelli vatandaşa tanındı. İlk kura çekimiyle ev sahibi olan Hamza İpkıran, sevincini annesi ve eşine sarılarak paylaştı. İpkıran, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şu ana kadar annemle küçük bir evde oturuyorduk. Artık ev sahibi olduk. Ailemle birlikte yeni evimizde oturacağız. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

15 yıllık fırıncı olduğunu anlatan Mehmet Damar ise "Evlendim evleneli kirada oturuyordum. İlçemize TOKİ yapıldığını duyunca hemen başvurdum. Bize de çıkar mı diye endişelerim vardı. Katıldığımız kura çekiminde çok heyecanlandım. Çıkınca çok sevindim, Allah'a şükrettim. Çok şükür artık kiradan kurtuldum. 270 taksit olduğu için kirayı ödemede zorlanacağımı düşünmüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.