Erü Hastaneleri’nde “dünya El Hijyeni Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erü Hastaneleri’nde “dünya El Hijyeni Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların tüm dünyada önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu...

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların tüm dünyada önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Meşe, “Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde önemli kural el hijyenidir. 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde ‘temiz eller hayat kurtarır’ sloganı ile farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliği düzenlendi.

Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ameliyathaneler girişine stant kuruldu ve bu stantta enfeksiyon doktorları ve hemşireleri tarafından, sağlık personeline el hijyenin önemini anlatan broşür ve dezenfektan dağıtıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, hastaneye yatan hastalarda sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon gelişme oranının yüzde 5 ile 10 arasında değiştiğini kaydetti.

Prof. Dr. Meşe, “Bugün 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü. Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemi olarak hasta güvenliği açısından sorun teşkil etmektedir. Hastaneye yatan hastalarda sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon gelişme oranı yüzde 5 ile 10 arasında değişmektedir. Bu istatistik ülkelerin gelişmişliğine göre farklılık göstermekte olup, gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10’nun üzerinde, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 5’in altındadır. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde önemli kural el hijyenidir. Bu yüzden tüm dünyada 5 Mayıs, Dünya El Hijyeni Günü olarak ilan edilmiş ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır. Bizde bugün çeşitli etkinlikler tertipledik” dedi.

Sağlık personeline el hijyenin önemini sadece bu özel günde değil, sürekli olarak düzenledikleri eğitim programlarında anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Meşe, “Etkinlikler kapsamında bu işin farkındalığını arttırıyoruz. Zaten hastanemizde Enfeksiyon Kontrol Kurulu, 1997’de ilk olarak faaliyetlerine başlamış ve bugüne kadar faaliyetlerini geliştirerek devam ettirmiştir. Bu kurul hastanemizde sürekli olarak eğitim vermektedir. Ayrıca el hijyeninin önemi vurgulanmakta ve bu konuya dikkat çekilmektedir. Biz Erciyes Üniversitesi Hastaneleri olarak sürekli hastane personeliyle bir araya geliyor ve onlara el hijyeninin önemini anlatıyoruz. Ama bugün özel bir gün ve tüm dünyada bugün el hijyenine yönelik etkinlik gerçekleştiriliyor. Amacımız el hijyeninin önemini anlatmak ve bu işin farkındalığını yaratmak. Çünkü temiz eller hayat kurtarır. Bizimde, tüm dünyanın da el hijyenine dikkat çekmek için kullandığı slogan bu” diye konuştu.

Etkinlik Gevher Nesibe Hastanesi’nin yanı sıra Çocuk Hastanesi’nde de gün boyu sürdü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.