Ertuğrul Sağlam: Kupayı Evimize Götürmek İçin Vizemizi Aldık

Ertuğrul Sağlam: Kupayı Evimize Götürmek İçin Vizemizi Aldık

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 43 yıl sonra Türkiye Kupası’nı evlerine götürmek için vize aldıklarını söyledi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 43 yıl sonra Türkiye Kupası’nı evlerine götürmek için vize aldıklarını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Medical Park Antalyaspor evinde Eskişehirspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Antalyaspor’un üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarıya fırtına gibi başlayan Eskişehirspor ard ardına bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmasını bildi.

Karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklama yapan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası’nda hedeflerini ortaya koyduklarını final oynayıp kupayı müzelerine götürmek için hedef koyduklarını hatırlattı. Çok zorlu maçlar oynayarak buraya kadar geldiklerini açıklayan Ertuğrul Sağlam, ilk maçtaki dezavantajlı sonuçla Antalya’ya geldiklerini, özellikle rakibin kontra atağını bildiklerini zor bir maç olacağını da tahmin ettiklerini kaydetti.

Rakibin hızlı oyuncularına pozisyon vermek istemediklerini ancak yinede pozisyon verdiklerini aktaran Sağlam, “İlk devre şansında yanlarında oldu. Devre arasında kupada final oynamak istiyorsak bu istek bu arzu bize yetmez dedik daha fazlasını vermemiz sahadan sürünerek soyunma odasına gelin dedik. İlk devre ne kadar kötüysek ikinci ayrı o kadar iyi oynadık.” dedi.

Eskişehirspor’a 27 yıllık aradan sonra kupada oyuncularının final oynama şansı sunduğunu kaydeden Ertuğrul Sağlam, tek amaçlarının kupayı kazanmak olduğunu aktardı. Eskişehirspor’un 1971’de aldığı bir kupa olduğunu hatırlatan Sağlam, “Birçok kişi bunu hatırlamıyor yeni nesile kupa hediye etmek bizim görevimiz 43 sene sonra yeniden Türkiye kupasını evimize götürme vizesini aldık. 7 Mayıs günü oyuncularımın bu kupayı kaldıracaklarına inanıyorum. Oyuncularıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Antalyaspor’a da bundan sonraki lig maçlarında başarılar diliyoruz.” diye konuştu.
Eskişehirsporlu oyuncu Jerry Akaminko, Allah’a şükretmek istediğini, onun yardımıyla bu duruma geldiklerini belirtti. Arkalarında duran bir yönetim olduğunu hatırlatan Akaminko, arkalarında duran bir yönetim olduğu sürece her şeyi başarmanın mümkün olabileceğini, iki yıldır da finale kalmak için mücadele ettiklerini hatırlattı. Akaminko, motivasyonlarını asla kaybetmediklerini, finale kalacaklarına bazılarının inanmadığını ancak bunu başardıklarını vurguladı.

Kırmızı-siyahlı oyuncu Kamara, iki yıldan beri finale kalmak için mücadele ettiklerini ve hedeflerine ulaştıklarını açıkladı. Kamara, Galatasaray karşısında oynayacakları maçta kendilerine güvenin tam olduğunu, galibiyeti de taraftarlarına armağan ettiklerini aktardı.


"MAÇ BOYUNCA POZİSYON ÜRETTİK ANCAK DEĞERLENDİREMEDİK"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da maç boyunca pozisyonlar ürettiklerini ancak değerlendiremediklerini açıkladı.

Maç içerisinde 45 dakika boyunca pozisyonlar ürettiklerini ancak bunları değerlendiremediklerini anlatan Çapa, sadece bir pozisyonu gole çevirebildiklerini, ikinci yarı da konstantrasyon kaybı ile maçın değişik yöne gitmesini sağladıklarını vurguladı. Bugünkü karşılaşmayı unutmaları gerektiğini hatırlatan Fuat Çapa, pazartesi, günü oynayacakları Sivasspor maçına odaklanmaları gerektiğini, kendilerinin önceliğinin ligde kalma olduğunu vurguladı.

Antalyasporlu oyuncu Zeki Yıldırım, oyun için fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını, finale bu kadar yaklaşmışken elenmelerinin çok kötü olduğunu bu durumunda kendilerine yakışmadığını belirtti. Kırmızı-beyazlı oyuncu Lamine Diarra, fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını, hatalarından dolayı kupadan elendiklerini söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.