Ertuğrul Özkök'ten yeni kabineye övgüler

Ertuğrul Özkök'ten yeni kabineye övgüler

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ahmet Davutoğlu hükümetinin bakanlarına köşesinden övgüler yağdırdı..

AK Parti iktidarına sert muhalif yazılarıyla tanınan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan yeni hükümete deyim yerindeyse 'methiyeler düzdü'...

Ertuğrul Özkök'ün, 'Bir ‘kaybedenin’ hükümet raporu' başlıklı yazısının satır başları şöyle:

ARINÇ VİCDANI VE SAĞDUYUYU TEMSİL EDİYOR

- SEVİNDİM: Bülent Arınç’ın Başbakan Yardımcısı olarak kalmasına sevindim. Çünkü, bana göre, “Müslüman vicdanını” ve sağduyuyu temsil ediyor. Çünkü, vefalı... Çünkü, öfkesini yenebilmiş, kendiyle ve dünyasıyla barışmış bir insan.

ALİ BABACAN - MEHMET ŞİMŞEK UZLAŞMACI

- RAHATLADIM: Ali Babacan’ın ekonominin başında kalması beni rahatlattı. Çünkü, kabinede hoşgörüyü, uzlaşmayı ve sakinliği temsil ediyor. Çünkü, ekonomide kararlılığı ve gerçekçiliği ifade ediyor. Çünkü, iyi ekonomi için tarafsız adaleti savunuyor.

- RAHATLADIM: Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olarak kalması beni rahatlattı. Çünkü, o da popülizme teslim olmayan, dünya ile entegre ve gerçekçi bir ekonomi vizyonuna sahip.

ÇAVUŞOĞLU'NA ÇOK SEVİNDİM

- UMUTLANDIM: Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesi bana umut verdi. Çünkü, Batı’yla ilişkileri iyi tutmaktan yana biri.

VOLKAN BOZKIR AVRUPALI DÜŞÜNCE YAPISINDA

-UMUTLANDIM: Volkan Bozkır’ın Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu bakanlığa getirilmesi de bana umut verdi. Çünkü, çok Avrupalı bir düşünce yapısı var.

KURTULMUŞ REFORMİST BİR İNSAN

- SEVİNDİM: Numan Kurtulmuş’un Başbakan Yardımcılığı’na getirilmesine sevindim. Çünkü, reformist bir insan.

TANER YILDIZ SOMA'DA CANLA BAŞLA ÇALIŞTI

-SEVİNDİM: Taner Yıldız’ın Enerji bakanı kalmasına sevindim. Çünkü, Soma faciası sırasında nasıl canla başla çalıştığını gördüm.

ÖMER ÇELİK ENTELEKTÜEL

-SEVİNDİM: Ömer Çelik’in Kültür Bakanlığı’nda kalmasına sevindim. Çünkü, iyi bir entelektüel. Çünkü, yaşamayı bilen bir insandır. Çünkü, sakin itirazı da biliyor, sakin uzlaşmayı da.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.