Ertekin: Böyle Bir Fırsatı Belki 40 Yıl Sonra Yakalayamayız

Ertekin: Böyle Bir Fırsatı Belki 40 Yıl Sonra Yakalayamayız

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, pazar günü oynanacakları Manisaspor maçının final niteliğinde olduğunu belirterek, "Bütün şehir olarak pozitif düşünmemiz lazım.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, pazar günü oynanacakları Manisaspor maçının final niteliğinde olduğunu belirterek, "Bütün şehir olarak pozitif düşünmemiz lazım. En alttaki insanından en üstteki insanına kadar destek gerekiyor. Böyle bir fırsatı belki 40 yıl sonra yakalayamayız, onun için değerlendirmemiz lazım." dedi.

PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Balıkesirspor, pazar günü evinde oynayacağı zorlu Manisaspor maçının hazırlıklarına devam ediyor. Kırmızlı-Beyazlı ekip, Atatürk Stadı'nda Teknik Direktör Ertekin nezaretinde antrenman yaptı. Antrenmanda sakatlıkları devam eden kaptan Muhammet Reis ve Rıza Efendioğlu, düz koşu yaptı. Ayrıca sol dizinde hafif sakatlığı bulunan tecrübeli file bekçisi Faruk Gürsoy'a buz tedavisi uygulandı. Antrenmandan önce bir açıklama yapan Ertekin, kayba tahammülü olmayan bir maç oynayacaklarını söyledi: "Kazandığımızda çok şey kazanacağımız bir maç. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Sakatlıklarımız var ancak her ne olursa olsun, her şartta hafta sonu iyi konsantre olup bu maçı kazanmamız gerekiyor. Yukarı çıkma şansımızı sonraki maça taşımamız lazım. Bu tür bir maçta iyi oynamak için iyi konsantre olmak lazım. Hafta başından beri futbolcuları iyi konsantre etmeye çalışıyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur ve bu maçı galibiyetle geçeriz." değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlıkları devam eden kaptan Muhammet ve Rıza'nın oynama ihtimalleri olduğunu belirten İsmail Ertekin, Karikari ve Ali Öztürk'ünse forma giyme ihtimallerinin az olduğunu ancak son durumun hafta sonu belli olacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu haftadan itibaren hayata geçirilmesi planlanan elektronik bilet uygulamasına da değinen Teknik Direktör Ertekin, taraftarın bir an önce Passo Lig kartı almasını istedi. Bu kartların alınmaması halinde kulübün de yapacağı bir şey olmadığına dikkat çekerek, "Bu kartı alıp bize yardımcı olsunlar. Bu hafta seyirciye ihtiyacımız var. Bizim adımıza böyle bir uygulamanın, böylesi önemli bir maça denk gelmesi şansızlık ancak seyircimizin bu kartı alıp maça ilgi göstereceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Balıkesirspor'un geçen yıl şampiyonluk yarışında yakaladığı sinerjinin bu yıl olmadığına dikkat çeken Ertekin, şöyle devam etti: "Bütün kent olarak o sinerjiyi yaratmamız gerekiyor. Bu şehirde, geçmişte son dakikalarda çok maç kaybedilerek bu tür yıkımlara uğrandığı için bu travma bir türlü atlatılamıyor. Şu anda da böyle bir travma olacağı düşünüyor. Hayal kırıklığına dayanamayacaklarını düşünüyorlar. Kötü düşünürsen, işler kötüye gider. Bütün şehir olarak pozitif düşünmemiz lazım." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.