Ersun Yanal: Trabzonspor Kiminle Oynarsa Oynasın Kazanmak İçin Mücadele Edecek

Ersun Yanal: Trabzonspor Kiminle Oynarsa Oynasın Kazanmak İçin Mücadele Edecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa'da hedeflerinin guruptan çıkmak ve ondan sonra da gidebilecekleri yere kadar gitmek olduğunu söyledi.     Yanal, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndan yarın Ukrayna ekibi Metalits Kharkiv...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa'da hedeflerinin guruptan çıkmak ve ondan sonra da gidebilecekleri yere kadar gitmek olduğunu söyledi.

    Yanal, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndan yarın Ukrayna ekibi Metalits Kharkiv ile oynayacakları maç öncesi kaleci Fatih Öztürk ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor'un Türkiye'de bir marka olduğunu dile getiren Yanal, "Bu alt yapı uzun süredir istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyacı var. Önce hep birlikte bu gücü, morali oluşturmalıyız." dedi.

    Daha önce kendisinin de görev yaptığı dönemde böyle bir kadronun oluşturulduğuna değinen başarılı teknik adam, o kadronun da üzerine düşeni yaptığını anlattı. Şimdi tekrar genç, umudu olan, herkesin umutlandığı bir kadronun daha oluştuğunu kaydeden Yanal, şöyle devam etti: "Bu kadronun başarılı olması için hep birlikte devam etmek lazım. Trabzonspor hedeflediği noktaya uluşmak için bu kadroyu devam ettirmesi gerektiğine inanıyorum."

    Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda yarışın içerisinde olduklarını dile getiren Ersun Yanal, tüm kulvarlarda başarı için yönetim, taraftar ve tüm camia ile birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Trabzonspor bunu hak eden ya da başarabilecek alt yapıya sahip en önemli kulüplerden birisi olduğunun altını çizen tecrübeli teknik adam, "Yarın savaşacağımız üç önemli hattın birinde mücadele edeceğiz. Rakibe saygı duyuyoruz. Sizinle aynı kategoride ise rakibin zayıfı yoktur. Amacımız bu turu geçmek ve gruptan çıkmak. Ondan sonraki turlarda da hem ülkemizin puanın yükseltmek hem de gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bunu başaracak referansa de sahibiz." şeklinde konuştu.

    Taraftarın yarın herkese keyif verin, herkesin keyif aldığını hissettiği, 90 dakika sahada mücadele eden ve bunu herkese hissettiren bir takımı karşılamasını beklediğini ifade eden Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal, "Bu bizim için yine önemli bir referans noktası olacaktır. Sonucu alıp, ondan sonraki yolumuza da devam etmek istiyoruz. Bu konuda hazır, istekli bir takım var. Acemi, genç, tecrübeli oyuncularımız var. Ocak ayınaa kadar bütün maçlarımızı kazanma arzusu ise sahaya tıkıp mücadele edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

    Trabzonspor kiminle oynarsa oynasın kazanmak için mücadele edeceğinin altını çizen tecrübeli hoca, "Bundan sonra Trabzonspor her maçın 90 dakikası kazanmak için mücadele edecek, rakibine zorluk çıkartacak, kazanmak için mücadele etmeden sahadan çıkmayacak. Biz böyle bir takımı sahaya koyduğumuzda sonuçlar da bize hizmet edecektir." dedi.

    Yanal, Türk futbolunun içende olduğu durumla ilgili bir soruya, "Futbolu dernekler yasası üzerinden yönetmeye kalktığımızda sorunlar yaşanmaya başladı, bundan sonra daha fazla dip yapar mıyız bilemiyorum. Türk futbolunun masaya yatırma zamanı gelmiştir. Herkesin ciddi kafa yorması gerektiğine inanıyorum. Çünkü gidişatımız iyi değil." cevabını verdi.

    

    Ersun Yanal, Galatasaray maçında sakatlanan Kevin Constant'ın büyük ihtimalle yarın kadroda olmayacağını açıkladı.

FATİH ÖZTÜRK: HEP BİRLİKTE BAŞARILARI YAKALARIZ

    Bordo-mavili takımın kalecisi Fatih Öztürk, "Yeni bir nefes, yeni bir heyecan güzel bir başlangıcın devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için de çok büyük bir kapasiteye sahibimiz. Umarım bizi havalimanında karşılayan insanlar yarın da yalnız bırakmazlar. Hep birlikte başarıları yakalarız." dedi.

    Onur Kıvrak gibi kaliteli bir kalecinin ardından insanlar yüksek beklentiye sahip olduğunu ifade eden Fatih, şöyle devam etti: "Herkes bunun bir an önce karşılanmasını istiyor. Ben de bu beklentiye hemen karşılık vermek isteyince arada bir dengesizlik oluştu. Bazı zamanlarda istedikleri gibi mutlu edemedim. Son Galatasaray maçında ise iyi bir maç çıkarttım. Umarım bu şekilde devam eder."

    Başarılı kaleci, Ersun Yanal'ın gelişinin takıma nasıl yansıdığı sorusuna ise şu cevabı verdi: "Skor ne kadar mutlu olduğumuzu ve savaşmak istediğimiz gösteriyor sanırım. Önceki hocamızla da savaşmak istedik ama bazı sıkıntılar oldu."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.