Ersun Yanal: Şampiyonluk Sürecinin İçinde Olmalıyız

Ersun Yanal: Şampiyonluk Sürecinin İçinde Olmalıyız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk sürecinin içinde olmaları gerektiğini söyledi. Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 10. haftasında Galatasaray'ı İstanbul'da 3 - 0 yenmeyi başaran Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, maçın...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk sürecinin içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 10. haftasında Galatasaray'ı İstanbul'da 3 - 0 yenmeyi başaran Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Takımıyla çıktığı ilk maçta galibiyetle tanışan Ersun Yanal, kazandıkları için mutlu taraf olduklarını belirterek, "3 - 0'lık sonucun dışında farklılıklar olabilecek bir oyun olması gerekiyordu. İlk yarım saatte çok edilgen ve üretken olmayan bir takım vardı ama bunu çok daha iyi oynayabileceğine inandığım bir oyuncu grubu var. Trabzonspor, Trabzonsporluluk ruhunu Türkiye'de tekrar hissettirmesi, bunu uzun süre sahalarda tutması önemli. Çünkü Türk futbolunun buna ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Ersun Yanal, bugünün kritik olduğunu kaydederek şöyle devam etti: "Rakiple olan puan farkının 10'a çıkması ya da kapatamamak gibi sonuçla da karşı karşıya kalabilirdik. Bunun için de burada galip gelerek Galatasaray'la olan 7 puanlık farkı 4 puana düşürdük. Bugünkü performansı skorla karşılaştırdığımızda daha da iyi olabilirdi. Bunun daha iyisini yapma referansını aldık. Oyuncularımı kutluyorum."

Galatasaray taraftarlarına da teşekkür eden Yanal, "Onların bu alkışı hepimizi çok sevindirdi ve duygulandırdı. Ama bunu her zaman yapmak lazım. Çünkü bir oyun var sahnede. Bence her ikisi de alkışı hak ediyor." diye konuştu.

RAKİBİN GERİ DÖNÜŞLERİ ZAYIFTI

Ersun Yanal, Galatasaray'ın çift santrafora dönmesinin kendileri lehine olduğunu söyledi. Yanal, rakibin geri dönüşlerinin de zayıf olduğunu belirtti.

İyi oynamaya devam etmek istediklerini dile getiren Ersun Yanal, "Çünkü bunu sağlayacak bir takım var. Bu takımın oynayacağı oyunun şeklini ileriki haftalarda daha da baskın olarak göreceksiniz. Ben hiçbir farklılık gözetmeksizin oyunu değiştirdiğimizi düşünüyorum. İstediğimiz oyunu başından beri kovaladık. İlk 25 dakika çok bizim açımızdan hiç de iç açısı değildi. Daha edilgen ve eski alışkanlıkları ileriye uzun oynayarak gidermeye çalışıyorduk. İkinci yarı çok küçük bir değişiklik yaptık. Onda da haklı çıktık. Rakibin iki santrafora döndükten sonra bizim lehimize olacağını biliyorduk. Bunda da haklı çıktık. Geri dönüşleri zayıftı ve bunu da iyi kullandık, sonucu aldık." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un hedefinin sorulması üzerine de Yanal, Trabzonspor'un Türk futbolundaki yerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Yanal, şöyle devam etti: "Yetiştirdiği oyuncularla, çevredeki liderliğiyle Türk futboluna kazandırdığı ivmeyle çok önemli. Böyle bir kazanımın devamı gerekli. Biz bu işin çok çok başındayız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Trabzon'daki bu futbol tutkusunu tekrar geri döndürüp yarışın içinde uzun süreli kalmasını sağlayacak bir duruma getirmeliyiz. Bunu sağlayacak bir kadro var mı? Evet var. Eksikler var mı? Mutlaka vardır. Bunları tamamladığınızda çok daha farklı bir sürecin işleyeceğini düşünüyorum. Şampiyonluk sürecinin içinde olmalıyız. 15 puan farkla başladık bugün. İyi bir ivme ile devam ettiriyoruz. Bu yıl hedefin noktalanacağı yarışta tek başımıza hiçbir şey yapamayız. İçin içine taraftarlar ve medya girmeli ve kol kola yürümeliyiz. Futbola ihtiyaç var. Futbolu oynayarak güzelleştirmek herkesle beraber futbolun güzel taraflarını yaşamamız gerekiyor. Futbolun kin, nefret ve kavga gibi söylemlerden uzaklaşarak, bu işin keyif aracı olarak kullanılarak sahne alması gerektiğini düşünüyorum. Deniz bitti kara göründü. Çamur atarak, insanları karalayarak ya da nefret kin tohumları ekerek biçtiğiniz şeyin zehirli olduğunu umarım herkes anlamıştır. Artık bu kadar ders yeter. Türk futbolunun geldiği noktada herkesin sorumluluğu vardır. Herkes şapkasını önüne koymalıdır. Çünkü bizim iyi futbola ve düzgün bir ortama ihtiyacımız var. Maalesef bu ortamı yitirdik. Bu ortamı çabuk kazanmalıyız. Trabzonspor da bunun içinde önemli bir yer tutuyor."

Yanal, Galatasaray'dan teklif alıp almadığı yönündeki soruya da her hangi bir görüşmede bulunmadığını belirterek cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.