Erol Taşın bilinmeyen, belki unutulan özelliği

Erol Taşın bilinmeyen, belki unutulan özelliği

Ünlü aktör 1966 yılında Konyada evlendiği nikah şahitliğini ise Konyanın yakından tanıdığı Araştırmacı-Yazar Fevzi Halıcı ile Gazeteci Rıdvan Bülbülün yaptığı ortaya çıktı

Yeşilçam’ın karakter oyuncularından Erol Taş’ın bilinmeyen bir sırrı Konya’da tesadüfen ortaya çıktı. Beyazperde’nin unutulmaz filmlerinde rol alan, genelde ‘Kötü adam’ profili ile hafızalarda kalan ancak sıcak kanlı tavırları ve kendine has sevecenliği ile Yeşilçam’ın en çok sevilen artistlerinden olan merhum oyuncu Erol Taş’ın 12 Eylül 1966 tarihinde 38 yaşında iken Konya’da evlendiği ve resmi nikahını burada kıydırdığı öğrendik.
Hamza ve Nefise oğlu 1928 Erzurum Muhacevet İlçesi doğumlu aktör Erol Taş’ın kayıtlarda yer alan bilgilerine göre Konya Şükran Mahallesi Numara 46’da ikamet eden Süleyman ve Didan kızı 12 Eylül 1945 doğumlu 21 yaşındaki Elmas Erşen ile 22 Mart 1966 tarihinde nişanlandığı belirlindi. Erol Taş ve Elmas Erşen çifti, Erşen’in doğum günü olan 12 Eylül 1966 tarihinde evlendikleri belgelendi.
Konya Belediyesi Evlendirme Memuru Ali İnliceligil’in nikahlarını kıydığı Erol Taş ve Elmas Erşen çiftinin nikah şahitleri de bir o kadar ilginç. Unutulmaz sanatçı Erol Taş’ın nikah şahitliği kısmında yer alan isim bizce da yakından tanınan bir isim: “Halil oğlu 1933 doğumlu Gazeteci Ali Rıdvan Bülbül. Erol Taş’ın eşi Elmas Erşen’in nikah şahidi olan kişi de Konya’nın yakından tanıdığı bir sima: Sabri oğlu 1340 doğumlu Araştırmacı-Yazar Fevzi Halıcı. Evet 1966 yılında Konya’da ikinci evliliğini yapan 8 Kasım 1998 tarihinde ise aramızdan ayrılan Erol Taş’ın Konya’daki evlenme olayı bu şekilde.
Bu vesile ile Erol Taş’ın evlendikten sonraki hayatını öğrenmek için Elmas Taş’ın eşinin vefatının ardından özel bir dergiye yaptığı söyleşiye ulaştık. Bizde Erol taş’ın biraz daha uyu tanınması için söyleşiden kısa bir bölümü paylaşmak istedik:
Elmas-Erol Taş çifti, 1966 yılında evlenmiş. Elmas Hanım öz teyzekızı oluyor. Ama evlenene kadar ne birbirlerini görmüşler ne de teyzelerini tanımışlar. Erol Taş ve annesi Konya'dan İstanbul'a gelince ailede biraz kopukluk olmuş. “Teyzemizin oğlu olduğunu sonradan öğrendik. Birgün Konya'ya geleceğini duyduk. Eniştem akşam yemeğe davet etmiş. Heyecanla hazırlık yaptık. Konya kadınları çok hamarattır, misafiri iyi ağırlamak için etrafında döneriz. Benim o halimi beğenmiş.” diye anlatıyor ilk karşılaşmalarını.
Ancak Elmas Hanım o zaman 20 yaşındadır ve aklında evlilik yoktur. Zaten Erol Taş evlidir. Kadere bakın ki, bir yıl sonra üç evladının annesi kansere yenik düşünce öksüz kalan çocukları, 3 yaşındaki oğlunu ve 7 yaşındaki ikiz kızlarını büyütmek, okutmak ve evlendirmek Elmas Taş'a nasip olur. Aralarında 18 yaş ve 3 çocuğu olduğu için Elmas Hanım'ın babası bu evliliğe razı olmaz ama sonra Konya'yı yerinden oynatan nikâhları kıyılır.
İki yıl sonra kızları Müjgan dünyaya gelince 4 çocuklu geniş bir aile kurarlar. Erol Taş, yoğun set programı olsa da eşine desteğini esirgemez. Yumuşak huylu bir insandır, yardımseverdir. Biri hastalansa koşturur, karakola düşse el uzatır. Rollerinin adamı değildir yani. Elmas Hanım, onu hiçbir zaman kıskanmaz. Çünkü evine bağlıdır, ona karşı çok iyidir. Hiç ihmal etmez. İdeal bir aile babasıdır.
n  ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.