Eroğlu: Anastasiadis Masaya Dönmezse Herkes Kendi Yoluna

Eroğlu: Anastasiadis Masaya Dönmezse Herkes Kendi Yoluna

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Nikos Anastasiadis’in ön koşulsuz olarak masaya dönmesi gerektiğini aksi takdirde herkesin kendi yoluna gitmesinin gündeme geleceğini söyledi.Bir etkinlikte konuşan Eroğlu, Kıbrıs’ta sürdürülen...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Nikos Anastasiadis’in ön koşulsuz olarak masaya dönmesi gerektiğini aksi takdirde herkesin kendi yoluna gitmesinin gündeme geleceğini söyledi.

Bir etkinlikte konuşan Eroğlu, Kıbrıs’ta sürdürülen mücadelenin hem Kıbrıs Türk hem de Anavatan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını koruyacak bir anlaşma için olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Bugüne kadar olmadı. ‘Mümkün olacak mı’ diye sorarsanız, yüzde yüz emin değilim.” diye konuştu.

“BU MASAYA GELECEK VE OTURACAK”

Bugün müzakere masasında elini kuvvetlendiren iki unsur olduğunu ifade eden Eroğlu, "Birincisi, Anavatan Türkiye’nin garantisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta olması; ikincisi de halkımız ve KKTC devletidir. Türk Deniz Kuvvetleri himayesinde sismik araştırma gemisinin çalışmaları nedeniyle müzakereler askıya alındı. Şimdi müzakere masasını terk eden mi masaya dönecek, yoksa masada oturan mı? Biz, Anastasiadis’in masaya dönmesi için bekliyoruz. Ama kendisi ne yapıyor? AB’de Türkiye’yi şikayet etmekle meşgul. Türkiye’yi şikayet etse de etmese de bu masaya gelecek ve oturacak. Ya anlaşacağız ya da anlaşamayacağız.” şeklinde konuştu.

“MASAYA DÖNMEZSE HERKES KENDİ YOLUNA”

Rum lider Anastasiadis’e çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, masadan kaçtığını ve ön koşulsuz olarak masaya oturup görüşmeye devam etmesi gerektiği belirterek, “Aksi takdirde herkes yoluna.” dedi.

Eroğlu, Kıbrıslı Türkleri bir 40 yıl daha müzakere masasına kimsenin oturtamayacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.